نوشته شده توسط : کاردوک

طرح توجیهی توليد آسفالت گرم جهت مشخص کردن دورنما و چگونگی انجام کار ضروری و بسیار مفید است. آسفالت در ترکیب با مواد دیگر کاربردهای زیادی دارد، به خصوص در جاهائی که نیاز به پوشش‌های ضدآب داریم، این ماده شن و سنگ را محکم‌تر به هم چسبانده و از نفوذ آب در پوشش سطحی معابر جلوگیری می‌کند. علاوه بر ضدآب بودن، خاصیت ارتجاعی آن باعث می‌شود کاربردهای مختلف داشته باشد. آسفالت صنعتی نیز ترکیبی از قیر و سنگ آهک است که شباهت زیادی به آسفالت صخره‌ای (سنگی) طبیعی دارد. اخیراً در اثر پیشرفت تکنولوژی مواد دیگری به آسفالت افزوده و یا جانشین آن شده‌اند که کیفیت آسفالت را بهتر کرده‌اند. در ادامه خلاصه طرح تولید آسفالت گرم آورده شده است، برای سفارش و نوشتن طرح توجیهی کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه انواع طرح های توجیهی می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 

منبع: طرح تولید آسفالت گرم     طرح توجیهی توليد آسفالت گرم   

طرح توجیهی تولید آسفالت گرم | معرفی محصول

آسفالت مخلوطی از مصالح سنگی با دانه بندی پیوسته در ترکیب با یک ماده چسبنده (معمولا قیر) است. آسفالت با توجه به کاربرد آن به صورت‌های گوناگون تولید می‌شود. شناخته‌ترین نوع آسفالت همان آسفالت گرم یا بتن آسفالتی گرم است که در آن مصالح سنگی معمولا بیش از 90درصد مخلوط آسفالت را تشکیل می‌دهند. از این‌رو مصالح دانه‌بندی شده سنگی تاثیر به سزایی در کیفیت آسفالت حاصله دارد.

برای مشاهده سایر طرح توجیهی صنایع معدنی کلیک کنید.

طرح توجیهی توليد آسفالت گرم

طرح توجیهی تولید آسفالت گرم | انواع آسفالت

آسفالت را با توجه به نیاز و نحوه کاربرد و اختلاط، به سه دسته آسفالت گرم، آسفالت حفاظتی و آسفالت سرد تقسیم‌بندی می‌نمایند.

آسفالت گرم

آسفالت گرم که مدنظر این طرح است، به آن دسته از آسفالت‌هایی گفته می‌شود که در آن‌ها قیر و مصالح سنگی به صورت گرم شده با هم مخلوط شده و درهنگام مصرف نیز به گونه‌ای گرماگرم پخش و متراکم می‌گردند. این محصول دارای تنوعی به شرح ذیل است.

بتون آسفالتی

بتن آسفالتی، لایه متراکم و سیاهی است که بخش اعظم آن را مصالح سنگی دانه بندی شده متراکم تشکیل می‌دهد که توسط قیر به هم چسبیده‌اند. این آسفالت دارای مقاومت برشی نسبتا زیادی بوده و در مقابل عوامل جوی و حرکت چرخ وسایل نقلیه پایدار بوده و نیاز به تعمیرات مستمر  ندارد.

به عبارت دیگر نقش بتنی را دارد که در آن، به جای دوغاب سیمان از  قیر استفاده شده است و فضاهای خالی آن با استفاده از سنگ‌های با سایز ریز و پودری پر شده است. آسفالت بتونی توسط دستگاه‌های اتوماتیک تولید می‌شود و در هنگام کاربرد در راه گسترده و کوبیده می‌شود. این آسفالت را با ضخامت 4الی 5 سانتی‌متر در یک لایه یا در صورت نیاز در بیش از یک لایه به کار می‌برند.

آسفالت‌ حفاظتی

آسفالت‌های حفاظتی نیز دارای مخلوط‌‌های قیر و مصالح سنگی است و برای محافظت و جلوگیری از فرسایش سطح راه‌های شنی و یا آسفالته در مقابل عوامل جوی به‌کار گرفته می‌شوند. کاربرد این آسفالت ساده و ضخامت روی سطح جاده تا 5/2 سانتی‌متر است. ترکیب این آسفالت در مواردی خاص می‌تواند کاملاً از قیر باشد که به منظور ایجاد لایه حفاظتی و خاص بر روی مصالح سنگدانه‌ای قرار می‌گیرد، تا بتواند مصالح را به مخلوط آسفالتی که در ادامه بر روی آن قرار می‌گیرد، بچسباند.

آسفالت‌ سرد

این آسفالت مخلوطی از مصالح سنگی و قیر به مراه امولسیون قیر است که در دمای محیط مخلوط می‌شوند. در برخی شرایط ممکن است برای تولید آسفالت فقط قیر بر حسب ضرورت گرم شود، اما مصالح دانه بندی شده بدون گرم شدن با آن مخلوط می‌شوند. این اسفالت در دو نوع آسفالت پیش ساخته سرد و آسفالت (Road Mix) تولید می‌شود.

معرفی استاندارد

استاندارد ملی ایران در مورد ویژگی‌های آسفالت با شماره 1154 با موضوع (روش آزمایش دانه بندی مصالح سنگی آسفالت بعد از جداكردن قیر) و شماره 1688 با موضوع (آسفالت- نمونه‌گیری از آسفالت جاده -آیین کار) و شماره 517 با موضوع (قیر و مواد قیری- مصالح راه‌ها و روسازی- واژه نامه) و تعدادی دیگر به شرح جدول زیر توسط موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در استاندارد 1154 تهیه و تصویب شده است.

موضوع استاندارد شماره استاندارد
  آسفالت گرم-مشخصات فنی 14850
 آسفالت حفاظتی- طراحی، آزمون و اجرای آسفالت سرد حفاظتی ریزدانه (میكروسرفیسینگ)- آیین‌كار 15430
قیر و مواد قیری -تعیین مقدار قیر استخراج شده از مخلوط‌های روسازی قیری (آسفالتی) روش‌های آزمون 1689
بازیافت آسفالت 16026

طرح توجیهی توليد آسفالت گرم | کدهای آیسیک تولید آسفالت

کدهای آیسیک مرتبط با تولید آسفالت به شرح جدول زیر می‌‍باشد.

نام محصول کد   ISIC
آسفالت 2699412303
آسفالت گرم 26991480
بازیافت آسفالت 3720412315

طرح توجیهی توليد آسفالت گرم | ویژگی مصالح سنگی و بتن آسفالتی

متوسط آسفالت فشرده برابر 2/2تن‌بر مترمکعب می‌باشد و به طور معمول شامل لایه‌های رویه و آستر می‌شود. لایه رویی تحت تاثیر عوامل جوی و فشار ناشی از چرخ وسایل نقلیه قرار می‌گیرد؛ لذا باید از کیفیت مطلوب برخوردار باشد. نقش لایه زیرین که از یک یا چند لایه تشکیل می‌شود انتقال وزن و فشار بار از لایه تماسی به زیرسازی راه است.

قشر آستری آسفالت دارای دانه بندی درشت‌تر ومیزان مصرف قیر کمتر و لایه رویه دارای دانه بندی مصالح سنگی ریزتر و میزان مصرف قیر بیشتری است. تولید آسفالت گرم ماهیت مصرف مسافت نزدیک را دارد و در تولید و مصرف آن باید به عواملی همانند مسافت و شرایط تزاتزیت، آفتابی یا سایه بودن محل، روباز بودن یا قرار گرفتن درون تونل، خشکی و نمناکی محل کار، میزان  تغییرات دمایی، زمان و فصل تولید و مصرف بسیار اهمیت دارد.

مصالح دانه‌بندی شده سنگی بتن آسفالتی باید به نحوی قرار گیرند که ذرات ریز فضاهای بین ذرات درشت‌تر را پر نماید. دانه‌بندی مصالح سنگی و فضای خالی آن فوق‌العاده در کیفیت آسفالت حاصله تاثیر داشته و مصالح سنگی پس از آن که بر طبق فرمولاسیون تولید کارگاهی مخلوط شدند، باید آزمونِ ارزش ماسه‌ای بر روی آن‌ها انجام گیرد.

قیر مصنوعی مورد مصرف در آسفالت گرم معمولا 70/60 است. البته ممکن است، با توجه به وضع آب و هوا و نوع ترافیک، از انواع دیگر قیر نیز استفاده شود. کمیت و کیفیت مصالح سنگی و قیر و نحوه اختلاط آن‌ها معمولا بر طبق بررسی‌های فنی متناسب با پروژه انجام می‌شود و تحت عنوان طرح آسفالت بیان می‌گردد. آسفالت‌ها انواع دیگری نیز دارند که از آن میان می‌توان از آسفالت نفوذناپذیر نسبت به آب نام برد که برای جلوگیری از نفوذ مایعات اجرا می‌شود.

  طرح توجیهی توليد آسفالت گرم

انواع مصالح سنگی آسفالت

مصالح سنگی درشت  دانه 

شامل ذرات درشت‌تر از الک شماره 8 (یا 10) است. این مصالح که معمولا از شن طبیعی و سنگ یا قلوه سنگ شکسته است، باید عاری از مواد پوشاننده سطح دانه‌ها (مانند رس) یا هر نوع ماده مضر دیگر همانند ذرات سست و سنگ‌های قابل تجزیه شدن که مانع چسبیدن قیر به ذرات می‌شود، باشد.

ساییدگی این مصالح در 500 دور چرخش نباید از 40 برای آستر و از 30 برای رویه تجاوز کند. لااقل 60درصد وزنی دانه‌های درشت، حداقل در دو بعد شکسته باشند. مقاومت این گونه مصالح در مقابل عوامل جوی پس از 5 چرخه آزمایش با سولفات سدیم نباید از 8درصد بیشتر باشد.

مصالح سنگی ریز دانه 

شامل ذرات ریزتر که از الک شماره 8 می‌گذرند، ولی روی الک شماره 200 باقی می‌مانند. این مصالح از شکستن سنگ یا شن یا از ماسه طبیعی یا مخلوطی از آن‌ها به دست می‌آیند. مصالح سنگی ریز، باید تمیز و سخت و بادوام و تا حد امکان گوشه‌دار و عاری از پوشش ناخواسته و یا هرگونه مواد مضر دیگر، که مانع چسبیدن قیر به ذرات می‌گردد، باشند. مقاومت این مصالح در مقابل عوامل جوی پس از 5 چرخه آزمایش با سولفات سدیم باید کمتر از 8 درصد باشد.

مصالح سنگی فیلر ( پرکننده)

پرکننده به دانه‌های ریزی از مصالح سنگی اطلاق می‌شود که از الک شماره 200 می‌گذرند. این ذرات نیز باید عاری از مواد آلی و خاک رس باشند. فیلر را می‌توان از خردایش سنگ‌های مناسب بدست آورد. هرگاه فیلر به اندازه کافی و یا مرغوب در دسترس نباشد، می‌توان از سنگ‌های گردآهکی، سیمان و یا سایر مواد معدنی مشابه که حالت خمیری نداشته باشند و با ضوابط استاندارد کار مطابقت نمایند، استفاده کرد.

فیلر مصرفی در آسفالت، چه به صورت پرکننده موجود در مصالح سنگی درشت و ریز دانه و چه به صورت فیلری که احیانا بصورت جداگانه تهیه و به مخلوط اضافه می‌شود، باید به میزانی باشد که مصالح سنگ‌دانه بندی شده و فیلر با طرح آسفالت پروژه  مطابقت داشته باشند.

ویژگی های مصالح سنگی بتن آسفالتی

ویژگی مصالح دانه بندی شده و قیر و شیوه اختلاط آن‌ها معمولا مطابق نتایج بررسی‌هایی است که در مورد پروژه انجام گرفته و به طرح آسفالت موسوم است. در هر شرایط باید طرح آسفالت به لحاظ کیفی با استانداردهای مصوب مطابق آزمایشات استاندارد مصالح، فرایند تولید و کاربرد مطابقت داشته باشد.

طرح توجیهی توليد آسفالت گرم

 

طرح توجیهی توليد آسفالت گرم | کالای جایگزین و مکمل آسفالت 

سنگ فرش، بتن و بتن غلطکی را می‌توان کالاهای جایگزین آسفالت دانست که در شرایط حاضر به واسطه طول عمر بالا گاهاً مورد توجه قرار می‌گیرند. در گذشته از سنگ فرش به دلیل سهولت اجرا در راهسازی و ایجاد معابر  استفاده می‌شد. اما امروزه در داخل کشور بیشتر از آسفالت در پروژه‌های مختلف راه سازی پوشش معابر استفاده می‌گردد.

طرح توجیهی توليد آسفالت گرم | معرفی کاربردهای آسفالت  

کاربرد اصلی آسفالت و دامنه كاربرد در ساخت جاده‌ها و خیابان‌های اصلی و فرعی، آزادراه‌ها، باند پرواز، آشیانه هواپیما، كف سالن‌های صنعتی، محوطه‌های صنعتی و انبارها، باراندازها، جاده معادن، پیاده‌روها، ورزشگاه‌ها، پیست اتومبیل‌رانی، كف نمایشگاه‌های صنعتی و تجاری، محوطه‌های تجاری، بنادر اسكله‌ها، دامداری‌ها، سردخانه‌ها، جاده‌های شیب‌دار، لوپ‌ها، میادین، پل‌ها، كف ترمینال‌ها، ایستگاه‌های اتوبوس‌ و كامیون (گاراژ)‌ را می‌توان نام برد. از کاربردهای عمده دیگر آسفالت می‌توان به استفاده آن در صنعت آب به شرح ذیل اشاره نمود.

  • در ماسه آسفالت (درزهای پوشش و مصالح درزبندی در كانال)
  • در پوشش دهی  لاینینگ
  • در ساخت سدهایی با هسته آسفالتی
  • در پوشش داخلی لوله‌های تاسیسات و تصفیه خانه‌ها 

ولی این محصول به دلیل قابلیت‌های زیادش در صنایع مختلف نیز استفاده دارد. من الجمله برای کاهش سر و صدای ناشی از اصطکاک تردد وسائل نقلیه با سطح جاده ، عایق بندی و نفوذ ناپذیری سطوح در مقابل مواد مایع. 

طرح توجیهی توليد آسفالت گرم | مواد اولیه مورد استفاده  طرح تولید آسفالت 

نام محصول شرح درصد نیاز به مواد اولیه میزان استفاده برای تولید كل ظرفیت واحد
آسفالت شن و ماسه (مصالح سنگی درشت) 30 36000 تن
شن و ماسه (مصالح سنگی ریز) 30 36000 تن
شن و ماسه (مصالح سنگی فیلر) 34 40800 تن
قیر 6 7200 تن

قیر مورد استفاده تولید آسفالت 

در حال حاضر قیر 100/85 با نفوذپذیری بالا و 70/60 با نفوذپذیری كمتر تولید می‌شود. طبق این دسته‌بندی در مناطق سردسیر قیر 100/85 و مناطق گرمسیر قیر 70/60 به كار می‌رود. در مناطق گرم  جنوبی قیر 50/40 و یا 30/20 باید به كار گرفته شود. انعطاف‌ناپذیر بودن قیر موجب شده آسفالت‌ها در مقابل سرما و گرما مقاومت خود را از دست بدهند.

در منطقه‌ای كویری شب‌های سرد، آسفالت را منقبض می‌كند و گرمای روز مواد را از هم جدا می‌سازد و در نتیجه آسفالت پر از ترک‌ها و چاله‌ می‌شود؛ لذا انعطاف‌پذیری قیر در بالا بردن استقامت آسفالت اهمیت دارد. قیر به لحاظ نوع مصرف به دو نوع قیرهای راه‌سازی یا قیر رقیق و قیرهای ساختمانی یا قیر سفت تقسیم‌بندی می‌شود. حدود ۹۰درصد از قیرهای تولیدی در راه‌سازی و ۱۰درصد آن برای مصارف عایق‌كاری به كار برده می‌­شود.

قیر، سنگین‌­ترین برش نفت خام و یكی از پیچیده‌­ترین اجزای آن، به رنگ تیره، به اشكال جامد، نیمه جامد با منشاء طبیعی یا تولیدی می‌­باشد. عمده اجزای سازنده قیر از تركیبات هیدوركربونی با وزن مولكولی بالا تشكیل شده كه شامل مواد روغنی، رزین و آسفالتین‌­ها است. این ماده از نظر شیمیایی دارای تركیبی بسیار پیچیده و دارای خواص فیزیكی از جمله چسبندگی و عایق رطوبتی است.  

طرح توجیهی توليد آسفالت گرم | دانش فنی پروژه و روش تولید محصول

فرآیند تولید وفرآوری اسفالت

فراین تولید آسفالت در دو فاز شامل تولید مصالح سنگی (شن و ماسه دانه بندی شده) و تولید آسفالت انجام می‌پذیرد که توضیحات تفصیلی طرح توجیهی تولید شن و ماسه را می‌توانید مطالعه نماید. 

تولید وفرآوری شن وماسه 

سیستم طراحی شده مصالح سنگی مورد نیاز در فرآیند تولید آسفالت شامل مصالح سنگی درشت، مصالح سنگی ریز، مصالح سنگی فیلر (پرکننده) به طور کامل فرآوری و در محل دپو سایت تولید آسفالت آماده ورود به خط تولید آسفالت می‌گردد.

نمایی از ماشین آلات فرآیند تولید دانه بندی شن و ماسه :

طرح توجیهی توليد آسفالت گرم

تاسیسات كامل شن و ماسه عبارت از؛ فیدر، فک، كوبیت، سرند، ماسه شور، نوار نقاله، تابلو برق و...

 طرح توجیهی توليد آسفالت گرم | تولید آسفالت 

برای تولید آسفالت ابتدا مصالح سنگی لازم برای پختن آسفالت به صورت کنترل شده به داخل کوره خشک کن هدایت می‌شوند تا مصالح سنگی کاملاً خشک و در دمای 170درجه سانتی‌گراد گرم شود. خشک کن کارخانه آسفالت با دوران استوانه حول محورش مصالح سنگی موجود در آن را بالا برده و در میان شعله‌های آتش و جریان هوای داغ خشک و به طرف دهانه خروجی حرکت می‌دهد.

سرندها دانه‌های ریز و درشت مصالح سنگی را از یکدیگر جدا کرده و آن‌ها را به طور جداگانه در سیلوهای مصالح سنگی گرم ذخیره می‌کند. در انتهای خروجی خشک کن وسیله مکنده‌ای است که گرد و غبار ناشی از حرکت مصالح را مکیده و به برج غبارگیر هدایت می‌کند. فیلر لازم برای تهیه بتن آسفالتی به میزان لازم و بدون گرم کردن توسط بالابرنده‌ها از مخزن فیلر مستقیماً به مخلوط کن هدایت می‌شود تا مورد استفاده قرار گیرد.

عمل اختلاط مصالح سنگی، فیلر و قیر در مخلوط کن صورت می‌گیرد. این مواد با نسبت قیر مذاب به طور مداوم توسط تلمبه‌ای بادی قابل تنظیم وارد مخلوط کن می‌شود. درجه حرارت اختلاط بستگی به درجه نفوذ قیر مصرفی دارد و مقدار آن بین 115 و 170 درجه سانتی‌گراد متغیر است.

 ماشین آلات وتجهیزات فرآیند تولید آسفالت

ماشین آلات و تجهیزات تولید آسفالت با ظرفیت 120 تن در ساعت بشرح ذیل است:

  • دستگاه سیلوی مصالح دانه‌بندی شده به ظرفیت هر یک 6 مترمکعب(فیدرها)
  • نوار نقاله تغذیه به طول 15متر و عرض 60 سانتی‌متر
  • درایر (خشک کن) دارای سه زون تغذیه، کنوکسیون، تشعشعی
  • سیستم جمع آوری غبار (مولتی سیکلون) دارای کانال‌های مکنده
  • فیلتر آبی گرد و خاک
  • الواترهای مصالح گرم و فیلر با بالابر قاشقکی زنجیری
  • سرند تخت ویبره با چهار نوع توری با بدنه پوشیده و کانال هدایت بای پس
  • سیستم توزین الکترونیکی مصالح، قیر و فیلر
  • سیلوی ذخیره فیلر قابل کنترل از داخل اتاق فرمان اتوماتیک
  • سیستم توزین فیلر با 3عدد لودسل سیلندری صنعتی و نشانگر دیجیتالی
  • سیستم توزین و تزریق قیر با دریچه تخلیه توسط جک‌های بادی
  • سیستم توزین مصالح الکترونیکی دارای نشانگر دیجیتالی با تنظیم وزن‌های مختلف
  • میکسر (مخلوط کن) دارای کنترل اتوماتیک
  • سیلوی ذخیره آسفالت
  • سیستم ذخیره قیر یا مازوت در تانکرهای ذخیره
  • اویل هیتر (روغن داغ کن) دارای الکتروپمپ،کلکتورهای رفت و برگشت، سپراتور و پایپینگ مجهز
  • کمپرسور هوا و سیستم پنوماتیک با کلیه متعلقات و نشانگر فشار هوا و فرمان‌گیری از اتاق
  • مشعل توربوجت دوگانه سوز دارای اینورتر (دور متغیر) با پتاسیومتر
  • اتاق کنترل با کلیه کابل‌ها و میز فرمان و تابلو
  • اسکلت فلزی مقاوم در برابر نیروهای جانبی باد و همچنین نیروهای فشاری

طرح توجیهی توليد آسفالت گرم | بررسی بازار و رقبا

تعداد کل پروانه بهره‌برداری تولید شن و ماسه صنعتی در کشور 1056واحد است که با ظرفیت اسمی سالیانه 176میلیون تن در حال فعالیت می‌باشند. تعداد جوازهای تاسیس صادره 1814 فقره در استان‌های کشور صادر شده است. از آن جا که پیش شرط راه‌اندازی این طرح دسترسی به معادن شن و ماسه است؛ لذا ضروری است امکانسنجی راه اندازی طرح آسفالت در مناطقی صورت پذیرد که ضمن داشتن تقاضای مازاد بر تولید منطقه‌ای امکان تامین مصالح معدنی نیز موجود باشد.

پروانه‌های بهره‌برداری تولید اسفالت کشور
تعداد سرمایه (م.ر) اشتغال ظرفیت واحد
1056 19509343 21435 176590749 تن
کل جواز تاسیس های صادره
1814
طرح‌های در حال احداث دارای پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد
تعداد سرمایه (م.ر) اشتغال ظرفیت واحد
145 5237576 3254 86265710 تن

طرح توجیهی توليد آسفالت گرم | سرمایه گذاری مورد نیاز

بر اساس طرح اجرایی انجام شده احداث واحد تولید آسفالت در سال جاری با ظرفیت اقتصادی حدود 120تن در ساعت دارای نرخ بازدهی داخلی بیشتر از 28درصد بوده و در کمتر از 4 سال بعد از به تولید رسیدن سرمایه اولیه خود را برداشت می‌کنید.

 جدول سرمایه گذاری و مالی  طرح

ردیف موضوع هزینه ها  (میلیون ریال )
1 سرمایه گذاری ثابت -
2 نرخ بازده داخلی IRR 3/28
3 دوره برگشت سرمایه 5/3

 مزایای اجرای طرح

با توجه به مصارف متعدد آسفالت به عنوان کالایی ضروری در بخش‌های عمرانی و زیرساخت کشور و مزیت داشتن منابع مواد اولیه و تکنولوژی ساخت ماشین آلات در کشور به موازات تقاضای بالا در پروژه‌های زیرساخت و عمرانی، جذابیت قابل قبولی در این زمینه هم جهت مصرف داخل با تکیه تولید محصولات استاندارد را دارا می‌باشد. در ادامه برخی مزایای اجرای این طرح ارائه شده است.

  • سودآوری، بازده و دوره برگشت مناسب سرمایه­ گذاری
  • امکان دسترسی به سازندگان داخلی جهت تولید ماشین آلات با کیفیت مطلوب
  • امکان دسترسی به مواد اولیه پلیمری و معدنی

نتیجه مطالعات مالی و اقتصادی

تحقیقات بازار و ارایه معیارهای محاسبه هر یک از موارد برآورد سرمایه ثابت و در گردش و توضیح پیرامون هزینه‌های ثابت و متغیر طرح، پیش‌بینی و قیمت تمام‌شده و همچنین سود سالیانه طرح محاسبه گردیده است.

مهم‌ترین شاخص‌های مالی و اقتصادی طرح با محاسبات مالی که از نرم‌افزار Comfar III Expert استخراج شده وضعیت قابل قبولی را به لحاظ مالی برای تولید با کیفیت نشان می‌دهد. جهت اخذ مجوزهای تولید این محصول و تامین زیرساخت براساس پلان‌های مهندسی تولید استاندارد و صادرات محور می‌توانید در تمامی مراحل انجام کار از زمان بررسی ایده تا پیاده‌سازی و زمان بهره‌برداری از مشاوران و کارشناسان خبره و با تجربه کاردوک کمک بگیرید. 

 

خدمات قابل ارایه  کاردوک به  طرحها و واحدهای

  • تهیه طرح توجیهی و امکان سنجی طرح با استفاده از نرم افزار کامفار توسط متخصصین کارآمد مهندسی
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشین آلات، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان
  • کمک به تامین نیروی انسانی نصب، راه اندازی ماشین آلات و تاسیسات عمومی طرح
  • مشاوره بازاریابی و صادرات محصول با کیفیت به کشورهای دیگر
  • مشاوره اصلاح تکنولوژی، نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی
  • مشاوره ارتقا بهروری بنگاه

 

برای دریافت مشاوره کسب و کار در ایران و دیگر کشورها می‌توانید با کارشناسان مرکز کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید. 

 

منبع: طرح تولید آسفالت گرم



:: برچسب‌ها: طرح توجیهی توليد آسفالت گرم ,
:: بازدید از این مطلب : 764
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 7 آبان 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاردوک

طرح توجیهی تصفیه روغن سوخته راهی برای دریافت تسهیلات و مجوزهای لازم برای شروع و یا سرمایه گذاری در این صنعت است. با توجه به نیاز روز افزون بازار، ماده اولیه یعنی روغن سوخته برای انجام تصفیه زیاد بوده و با بازیافت و تصفیه آن می‌توان درآمد ناشی از این صنعت بزرگ را در اختیار واحدهای داخلی قرار داد. به علاوه با رعایت استاندارهای بین‌المللی امکان ورود به بازارهای خارجی نیز وجود دارد. در ادامه خلاصه طرح توجیهی مربوط به بازیافت این محصول آورده شده است. می توانید برای سفارش و نوشتن طرح توجیهی کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه انواع طرح های توجیهی می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 منبع: طرح توجیهی تصفیه روغن سوخته

آشنایی با روانکاری در صنعت

روانکاری روشی است برای جلوگیری از اصطکاک و سایش سطوح متحرکی که روی یکدیگر قرار می‌گیرند. روانکاری تسهیل‌گر حرکت نسبی سطوح در تماس با یکدیگر است. روانکارها در شرایط پرفشار و دمای بالا با روان‌کاری تجهیزات و برقراری شرایط مطلوب ترمودینامیکی محیط، موجب افزایش طول عمر مفید دستگاه‌ها و کاهش مصرف انرژی و هزینه‌ها می‌شوند. به همین دلیل تولید انواع روانکار وروغن های موتور صنعتی به تجارت بزرگی در جهان تولید شده است.

آمار تولید روانکارها

در حال حاضر بیش از 1700 تولیدکننده بزرگ روانکار در جهان وجود دارند که حدود 200 شرکت نیز به صورت جانبی در کنار تولیدات دیگر روانکار در حال فعالیت هستند.

اندازه بازار روغن موتور جهانی در سال 2017 معادل 35.67 میلیارد دلار بوده و پیش بینی می‌شود طی سال‌های 2018 تا 2025 با رشد 3.7درصدی مواجه شود و بازار انواع روغن‌های پایه،  روغن موتور، مایع هیدرولیک، مایع فلزکاری  روان کننده‌های حمل ونقل و روغن‌های مصنوعی و معدنی نیز از 157 میلیارد دلار در سال 2020 به 182 میلیارد دلار در سال 2025 برسد.

چرا صنعت بازیافت و تصفیه به صرفه است؟

روان کننده‌های صنعتی کالاهای مصرفی با عمر مصرف نسبتا کم هستند که تولید آن‌ها نه تنها بسیار پرهزینه است، بلکه دفع روغن‌های کارکرده و سوخته که عمر مصرف آن‌ها به پایان رسیده مخاطرات بسیار بزرگی را برای محیط زیست فراهم می‌نماید.

لذا این صنعت، نه تنها بسیار سودآور است بلکه خدمت شایانی به محیط زیست نیز می‌کند. به همین دلیل روغن سوخته یا کارکرده در کشورهای پیشرفته برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست پس از جمع آوری و طی یک نظام استاندارد خاص به شرکت تولید کننده روغن بازگشته و دوباره تصفیه می‌شوند.

با توجه به اینکه مهمترین جز تولید روانکارها از لحاظ حجمی، روغن پایه است و از نظر وزنی به طور متوسط بیش از 95درصد فرمولاسیون یک روانکار را تشکیل می‌دهد؛ بسیاری از کشورها روغن پایه مورد نیاز خود را از طریق بازپالایش روغن‌های سوخته تامین می‌کنند. برای آشنایی بیشتر با تصفیه و بازیافت روغن سوخته کلیل کنید.

    طرح-توجیهی-تصفیه-روغن-سوخته-تجهیزات-و-ماشین-آلات

طرح توجیهی تصفیه روغن سوخته | معرفی محصولات

بیش از 60درصد حجم بازار روانکارها را روغن‌‌موتورها تشکیل می‌دهند. روغن پایه تولیدی مطابق استاندارد API گروه I خوراک بسیار مناسبی برای تولید و فرموله کردن طیف گسترده‌ای از روغن‌های موتور، توربین، هیدرولیک، دنده و گریس است. بخش اعظم روغن‌های صنعتی را روغن پایه تشکیل می‌دهد.

یکی از راه‌های تولید روغن استفاده از روغن‌های مصرف شده و احیاء آن به منظور استفاده مجدد در وسایل مختلف است. بر خلاف اکثریت فرآورده‌های نفتی که تنها یکبار قابل استفاده‌اند، روغن مصرف شده به دلیل عدم تغییر اجزا اصلی با تصفیه مجدد قابل استفاده می‌باشد. در روغن کارکرده عموما ادتیو و مواد افزودنی خاصیت خود را از دست داده و تغییر اندکی در درصد هیدروکربورهای تشکیل دهنده آن به وجود می‌آید.

روغن موتور پس از مدتی آلوده شده و خواص مطلوب خود را از دست می‌دهد؛ منبع اصلی این آلودگی مواد تولید شده ناشی از احتراق سوخت موتور و ساییدگی قطعات است. گازهای اسیدی حاصل از سوخت، روغن موتور را اسیدی نموده و ناخالصی‌های غیرمحلول در روغن از قبیل دوده، ذرات کربن و مواد آسفالتی و فلزات سبک و سنگین، آب، گرد و غبار به صورت غیرمحلول در آن ظاهر می‌گردد. مصرف انرژی جهت تصفیه و بازیافت روغن موتور کارکرده کمتر از یک سوم انرژی مصرفی جهت تصفیه نفت خام است و علاوه بر مزایای اقتصادی در حفاظت از محیط زیست نیز حائز اهمیت فراوانی است.

طرح توجیهی تصفیه روغن سوخته | پسماند  قیری

این نوع پسماند حاوی میزان زیادی پلیمر و فلز است که می‌تواند در تولید آسفـالت خیابـان، پوشـش محافظتی قیـری و یا به عنوان سوخت در کارخانه‌هایی همانند سیمان مورد استفاده قرار گیرد.

طرح توجیهی تصفیه روغن سوخته | ویژگی‌های  روغن پایه 

روغن پایه محصول اصلی در خط فرآیند پالایش و تصفیه مجدد روغن‌های کارکرده است که پس از اختلاط و افزایش مواد افزودنی مناسب، ویژگی‌هایی همانند انتقال دهنده حرارت، ضدخوردگی، ضد اکسیداسیون، ضد زنگ، ضد فرسودگی و ضد کف و سهولت جدا شدن از آب و همچنین عدم آسیب رسانی به قطعات آب‌بندی شده و سرشیلنگ‌ها و واشرها را به دست می‌آورد. بررسی خواص فیزیکی و شیمیایی روغن، معیار خوبی برای کنترل کیفیت محصول تولیدی می‌باشد. این خواص را می‌توان با شاخص‌های ذیل مطابق با استاندارد در آزمایشگاه اندازه‌گیری نمود.

ویسکوزیته یا گرانروی روغن پایه 

ویسگوزیته میزان مقاومت روغن سیال در مقابل جاری شدن است. از آن‌جا که روغن موتور در عمل تحت شرایط افزایش دما منبسط و روان‌تر می‌شود و با کاهش دما ویسکوزیته آن افزایش می‌یایبد؛ از این رو همواره باید گرانروی روغن با دمائی که در آن اندازه‌گیری شده مشخص شود. یک روغن خوب بایستی طوری فراوری شود که تحت تغییرات دما، تغییرات ویسکوزیته کمتری را از خود نشان دهد.

وضعیت ظاهری روغن  

ظاهر روغن‌ها می‌بایست یکنواخت، شفاف و عاری از آب و ذرات معلق خارجی باشد. معمولا وجود مقدار زیادی آب در روغن یا اختلاط روغن با گازوئیل یا سایر موادی که موم جامد داشته باشند، ظاهر آن را کدر می‌کند.

رنگ روغن 

رنگ روغن‌ها معمولا از طریق مقایسه آن‌ها با یک سری شیشه‌های رنگی استاندارد معین می‌شود. معیار رنگ روغن از ٥.٠ تا ٨ با فواصل ٥.٠ مشخص می‌شود.

نقطه اشتعال روغن

نقطه اشتعال پایین‌ترین درجه حرارتی است که در آن نقطه روغن به اندازه کافی به بخار تبدیل شده به طوری که با نزدیک شدن شعله آتش در یک لحظه مشتعل و سپس خاموش گردد. نقطه اشتعال معیاری برای میزان آتش‌گیری و فراریت روغن است.

نقطه احتراق روغن

درجه حرارتی که در آن روغن مشتعل شده و به سوختن ادامه می‌دهد. این درجه حرارت نظیر نقطه اشتعال معرف مقدار ترکیبات گازهای فرار و قابلیت تبخیر و معمولا ٣٠درجه سانتی‌گراد بالاتر از نقطه اشتعال است.

وزن مخصوص روغن

وزن مخصوص روغن به نسبت وزن مخصوص آب در درجه حرارت معین، وزن مخصوص نسبی گفته می‌شود.

شاخص کربونیزاسیون روغن  

درجه حرارتی در فشار١ mmhg که در آن ٩٠درصد روغن تقطیر می‌شود را شاخص کربونیزاسیون می‌گویند و هر چه میزان آن بالاتر باشد مقدار رسوبات در موتور بیشتر است.

نقطه ریزش و نقطه ابری شدن روغن  

نقطه ریزش، پایین‌ترین درجه حرارتی است که در آن فرآورده‌های نفتی سرد شده، تحت شرایط استاندارد جریان می‌یابد و یا به عبارت دیگر پایین‌ترین دمائی که روغن در آن هنوز سیال است. نقطه ابری شدن دمائی است که در آن روغن مواد شمعی خود را از دست داده و مات می‌شود. این دما از نقطه ریزش بالاتر است.

خاکستر سولفاته روغن  

مقدار موادی که پس از سوزاندن نمونه روغن باقی مانده و نمی‌سوزد خاکستر نامیده می‌شود. در بسیاری از موارد برای به دست آوردن نتایج دقیق‌تر خاکستر را با اسید سولفوریک غلیظ وارد واکنش می‌نمایند و در نتیجه خاکستر سولفاته را تعیین می‌کنند. خاکستر روغن پایه نشان دهنده مواد غیرقابل احتراق است که از نفت خام همراه آن مانده است. مقدار خاکستر برای روغن بدون مواد افزودنی ١درصد و برای روغن‌های حاوی مواد افزودنی  تا ٣درصد است.

عدد صابونی شدن روغن 

این تست نشان‌دهنده میزان مواد چرب (صابونی شونده) موجود در روغن است. این مواد برای ایجاد خاصیت روغنی بودن بیشتر در بعضی روغن‌هایی که در معرض تماس با آب هستند و روغن‌های دنده اضافه می‌شود.

عدد خنثی شدن روغن  

عدد خنثی شدن یک روغن، عبارت است از مقدار میلی گرم اسید یا باز لازم برای خنثی کردن مواد اسیدی یا بازی موجود در یک گرم روغن. عدد خنثی شدن در روغن‌ها به چهار صورت شامل؛ اعداد فدرت اسیدیته، اسیدیته کل، قدرت قلیایی و قلیائیت کل اندازه‌گیری بیان می‌شود.

در یک روغن پایه خوب پالایش شده معمولا عدد خنثی شدن بیش از ١ نمی‌باشد. مگر اینکه روغن پایه حاصل از تصفیه مجدد روغن‌های کارکرده باشد و اسید سولفوریک بکار رفته در فرآیند تصفیه کاملا خنثی نشده باشد. عموما کارکرد روغن‌ها باعث افزایش خاصیت اسیدی آن‌ها در اثر تجزیه و اکسیداسیون در اثر حرارت و مجاورت با آب می‌شود. بر این اساس کاهش عددی خنثی در مورد روغن‌های موتور بیانگر میزان کارکرد است.

ویژگی‌های- روغن-پایه 

 

طرح توجیهی تصفیه روغن سوخته | کد آیسیک محصول 

مطابق با طبقه‌بندی وزارت صنعت معدن و تجارت، روغن‌های صنعتی پایه جزء گروه ساخت محصولات شیمیائی با سر گروه 23 و براساس کد هشت و ده رقمی محصول دارای کدهای ایسیک بشرح ذیل هستند.

 جدول - کد آیسیک محصولات  مرتبط با روغن پایه 

نام کالا کد ISIC
روغن پایه 2120712711
تصفیه روغن سوخته 23201240
روغن سوخت  تقطیری 23201213
هیدروکربورهای حاصل ازتصفیه روغن سوخته 23201245
قیرحاصل ازتصفیه روغن سوخته 23201247
ترکیبات اسفالتی ازضایعات روغن سوخته 23201425
روغن پایه تصفیه مجدد 2320412449
روغن دنده خودرو (تصفیه اول) 2320512439
روغن دنده صنعتی (تصفیه اول) 2320512440
روغن موتور تصفیه مجدد 2320412450

طرح توجیهی تصفیه روغن سوخته |  استانداردهای محصول (ملی یا بین المللی)

جهت جلب اعتماد مصرف کنندگان و رعایت کلیه نکات مربوط به کنترل کیفیت محصول، توجه به استانداردهای موجود امری ضروری است. سطح کیفیت روغن بیانگر آن است که روغن، برای چه نوع موتوری و با کدام مدل و چه نوع سوختی مناسب است. به عبارت دیگر سطح کیفیت یک روغن موتور با استاندارد آن مشخص می‌شود.

نکته مهم این است که موتورهای مختلف به روغن‌هایی با استانداردهای متفاوت نیاز دارند. تفاوت این روغن‌ها، گذشته از کیفیت روغن پایه آن‌ها، در نوع و میزان مواد افزودنی موجود در آن‌هاست. سطح کیفیت روغن موتور، با علائم اختصاری نشان داده می‌شود که به طور خلاصه، به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌شود. 

انواع طبقه بندی و استاندارها در کشورهای مختلف

سه مرجع جهانی و یک مرجع داخلی مهم برای استانداردگذاری در صنعت خودرو و صنایع مربوطه وجود دارد. API آمریکا و ACE اروپا و ILSAC آسیا و در ایران ISIRI؛ این مراجع برای موتورهای مختلف روغن متناسب را پیشنهاد می‌کنند. نوع موتور، سوخت و سال طراحی موتور از عواملی هستند که در انتخاب روغن برای آن نقش مهمی دارند.

رشد و پیشرفت‌ صنعت روانکار در سال‌های اخیر نسبت به دهه‌های قبل بسیار بیشتر بوده است و طراحی‌های جدید موتورهای خودرو و موتورهای صنعتی روز به روز نیاز به روانکارهای جدیدتر را بیشتر می‌کند.

اولین طبقه‌بندی در سال 1930 ارائه شد که در آن روغن موتورهای بنزینی با علامت "S" و روغن‌های موتورهای دیزلی با علامت "C" نشان داده شدند. در سیستم طبقه‌بندی "S"، پایین‌ترین سطح کیفی با SA شروع شده و به این ترتیب سطوح بعدی با SB، SC و... نشان داده می‌شوند. البته در این سیستم از علامت‌های SI و SK استفاده نشده‌ است. در سیستم طبقه‌بندی "C" نیز از حروف A، B، C و... و همچنین از اعداد برای علامت‌گذاری استفاده می‌شود.

 روغن موتورهای  بنزینی           SA,SB,SC

روغن موتورهای  دیزلی            CA,CB,CC

طبقه‌بندی علامت گذاری اتحادیه تولیدکنندگان اروپائی خودرو ACEA یا CCMC نیز به شرح ذیل است.

روغن موتورهای بنزینی                ١,C٢,C٣,C۴,C۵ C

روغن موتورهای دیزلی                 ١,D٢,D٣,D۴,D١,D۵,PD١ 

استاندارهای ملی ایران :(ISIRI)

استانداردهای ملی تدوین شده برای این محصول استاندارد ١٣٤٢ تحت عنوان ویژگی‌ها و روش‌های آزمون روغن صنعتی پایه برای مصارف روانکاری (شیمیائی) ٥٨٤ و ٥٨٥ برای تعیین سطح کیفیت روغن موتور است.

به طور کلی دسته‌بندی روغن‌های پایه به برش‌های مختلفی از جمله؛ SN150  ،SN300 ، SN350،  SN500  تقسیم شده اند.

موضوع شماره استاندارد
روان کننده ها-روغن موتور برای موتورهای بنزینی در سطح کیفیت معادل با APISN- ویژگی 17651
روان کننده ها -روغن موتور برای موتورهای دیزلی در سطح کیفیت معادل با APICE 13383
روغن موتور و تصفیه روغن کارکرده -معیار مصرف انرژی در فرآیند تولید 11593
آیین  کار  تولید روغن موتور پایه تصفیه دوم 6223
روان کننده ها، روغن های صنعتی و فرآورده های مربوطه (طبقهL  خانوادهE روغنهای موتور درونسوز( روغن موتور بنزینی دو زمانه  (هوا خنک( 6639

طرح توجیهی تصفیه روغن سوخته | موارد کاربرد

روغن های پایه‌ای که از پالایش نفت خام به دست می‌آید، ویژگی‌های لازم  بکارگیری در ماشین آلات و تاسیسات صنعتی و خودرو را به طور کامل ندارد. از این رو در بلندینگ موادی به آن افزوده می‌شود تا بتواند ویژگی‌های مورد نیاز برای استفاده‌های خاص در صنعت و موتور را دارا شود. به این منظور به روغن‌های پایه ادتیو و مواد افزودنی اضافه می‌شود که بهبود دهنده مشخصات مختلف روغن‌ها برای کاربردهای مورد نظر است. برخی از این موارد به قرار زیر است:

1-بهبود دهنده شاخص گرانروی

2-ضد اکسیداسیون

٣.ضد سایش

٤.پایین آورنده نقطه ریزش

٥.ضدخوردگی و ضد زنگ زدگی

 ٦.ضد کف

 ٧.پاک کننده و معلق کننده

مواد افزودنی بر اساس فرمولاسیون به مقدار معین که سازنده در نظر دارد برای رسیدن به معیارهای استاندارد به روغن پایه اضافه می‌شوند. این عمل در واحدی به نام اختلاط (بلندینگ) انجام می‌پذیرد. به این شیوه می‌توان روغن‌های مختلف را برای مصارف گوناگون همانند انواع روغن موتور بنزینی و دیزلی، روغن ژنراتــور، روغــن هیدرو لیک دیــزل، روغــن دستگاه‌ها و تاسیسات صنعتی را تولید نمود.

طرح توجیهی تصفیه روغن سوخته | موارد کاربرد

 

طرح توجیهی تصفیه روغن سوخته | کالای جایگزین و مکمل محصول

از آن‌جایی که روغن‌های صنعتی پایه حاصل بازیافت روغن‌های کارکرده است و خود محصولی جایگزین است، بنابراین کالای جایگزینی برای آن وجود ندارد.

طرح توجیهی تصفیه روغن سوخته | دانش فنی

در فرایند تصفیه و بازیافت روغن پایه می‌باید کلیه مواد زائد را از آن استخراج و مجددا روغن را به شکل اولیه خود (روغن پایه) برگرداند. برای این کار تکنولوژی‌ها و فرایندهای خاص بازیافت و تصفیه انواع روغن‌های صنعتی همانند روش‌های مختلف تقطیر، هیدروژنیزاسیون، اسیدی، قلیایی استفاده می‌شود که در آن از مراحل یا ترکیبی بالانس شده به شرح ذیل استفاده می‌شود.

  • حذف آب و ذرات جامد از طریق ته‌نشینی و فیلتراسیون
  • واکنش اسید سولفوریک برای حذف گریس، صمغ و مواد آغشته شده قابل حل در اسید
  • واکنش قلیایی برای خنثی سازی اسید مورد استفاده در فرایند
  • استفاده از مایعات حلال برای حذف مواد صابونی
  • تقطیر ساده اتمسفری برای حذف رطوبت و روغن‌های فرار
  • تقطیر تحت خلاء و یا استخراج با استفاده از حلال
  • استفاده از خاک ویژه رنگبری و جذب ناخالصی‌ها
  • فیلترینگ برای حذف افزودنی‌های معدنی فرایند و دیگر جامدات
  • تبخیر فیلم نازک 
  • هیدروژناسیون برای بهبود رنگ و کیفیت روغن
  • بلندینگ برای دستیابی به ویژگی‌های مورد انتظار و استاندارد روغن مورد استفاده صنعتی

تکنولوژی مورد استفاده در ایران

در حال حاضر تکنولوژی مورد استفاده برای تصفیه اول در ایران، تکنولوژی روش معمولی استخراج با  استفاده از حلال اسیدی است. در جهان اهمیت این روش کاسته شده و تولید آن به روش‌های جدید غیراسیدی هیدروکراکینگ و هیدروایزمریشن در حال افزایش است. تعداد واحدهای محدودی با استفاده از روش غیراسید در کشورمان در حال حاضر مشغول فعالیت هستند. کلیه روش‎‌های تصفیه روغن‌های کارکرده (اسیدی –غیراسیدی) می‌توانند بین 70 الی 90 درصد ناخالصی‌های روغن کارکرده را تصفیه و آن را به شکل اولیه خود (روغن پایه) درآورد.

روغن پایه تولیدی از طریق بازیافت و تصفیه مجدد روغن‌های کارکرده با احراز شرایط ویژه و تطابق فاکتورهای تعیین شده در آزمون‌های کنترل کیفیت استاندارد از نظر ویژگی‌های کاربردی و عمر مفید کارکرد و طبقه بندی SAE به لحاظ ویسکوزیته با انواع پلیمرهای و مواد افزودنی شیمیائی مناسب با درصدهای مشخص و متناسب با ویژگی مورد انتظار محصول تولیدی مخلوط می‌شود و پس از احراز تطبیق با معیارهای کنترل کیفیت با ویژگی‌های تعیین شده در سطوح مختلف استاندارد در آزمایشگاه به واحد بسته‌بندی منتقل و مظروف می‌گردد.

روغن‌های پایه که حاصل بازیافت روغن‌های کارکرده به روش غیراسیدی تولید شده اند؛ خواص شیمیایی و فیزیکی مناسب‌تری را نسبت به سایر روغن‌های بازیافتی دارند.  

طرح توجیهی تصفیه روغن سوخته | تجهیزات و ماشین آلات

ماشین آلات اصلی و تجهیزات اصلی این طرح شامل سیستم کنترل و مانیتورینگ فرایندها، اسکلت نصب تاسیسات تصفیه روغن، مخازن مواد اولیه، پمپ‌های انتقال روغن و افزودنی‌ها، سانتریفوزو تانک سیستم تصفیه اولیه، تانک‌های سوخت، کندانسور و کولینگ تاور، هیترو مبدل‌های حرارتی و بویلر، سیستم تبخیر فیلم نازک و راکتورهای تقطیر خلاء روغن پایه‌های مختلف، انواع فیلترهای جذبی و پایه کربن، تانک‌ها و همزن‌های روغن تصفیه شده، مخازن پسماند، سیستم پنوماتیک و کمپرسور هوای فشرده و تجهیزات سرمایش و گرمایش و جمع آوری بخار است که امکان کارسازی آن‌ها در داخل کشور وجود دارد.

طرح توجیهی تصفیه روغن سوخته | تجهیزات و ماشین آلات

 

بررسی بازار و رقبا

از آنجا که بازیافت روغن‌های پایه به عنوان مادر همه روغن‌ها علاوه بر مزایای متعدد زیست محیطی، از خروج  ارز از کشور جلوگیری می‌نماید. همچنین تولید محصول صادرات محور استاندارد به منظور حضور در بازارجهانی یکی از راهبردهای مهم تداوم و توسعه تولید و تثبیت جایگاه این فعالیت در بازار به شدت رقابتی بین‌المللی به شمار می‌آید.

در ایران طی سال ۹۸ در مجموع ۹۲۷ هزار و ۱۹۷ دستگاه انواع خودرو تولید شده است، در شرایط مطلوب بازار ظرفیت تولید کشور برای تولید خودرو یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه در سال می‌باشد که اگر تعداد خودروهای موجود و فعال کشور، تاسیسات و ماشین آلات صنعتی نیازمند مصرف روغن‌های صنعتی را نیز اضافه نمایید با حجم بزرگی از بازار مواجه هستیم که بخش قابل توجهی از آن با واردات تامین می‌شود.

در بخش عرضه تا پایان تیر ماه سال 1399 تعداد 626 مجوز به منظور تصفیه اول و مجدد روغن پایه و موتور در کشور صادر شده است که از این تعداد 389واحد با دارا بودن پروانه بهره‌برداری صنعتی و سرمایه‌گذاری 2236میلیارد ریال و به ظرفیت اسمی 8096هزار تن در سال مشغول فعالیت هستند. از این تعداد 234بنگاه با ظرفیت 4849تصفیه مجدد روغن پایه و موتور فعالیت می‌نمایند که غالبا از فرایند تصفیه اسیدی استفاده می‌کنند.

 مجوزهای تصفیه اول ومجدد روغن پایه و موتور کشور تا پایان سال 1398  
626
پروانه بهره برداری تصفیه اول و مجدد روغن پایه و موتور کشور
تعداد سرمایه (م.ر) اشتغال ظرفیت واحد
389 2236260 12992 8096080 تن
پروانه بهره برداری تصفیه مجدد روغن پایه و موتور 
تعداد سرمایه اشتغال ظرفیت واحد
234 5184797 5190 4849379 تن

 سرمایه گذاری مورد نیاز

بر اساس مطالعات انجام شده احداث واحد تصفیه و بازیافت روغن سوخته با ظرفیت 12000تن در سال نرخ بازدهی داخلی بیشتر 36درصد بوده و دوره برگشت سرمایه حدود 3و نیم سال پبیش بینی شده است. در ادامه خلاصه‌ای از نیازمندی‌های احداث این واحد با ظرفیت اسمی تولید به شرح ذیل در سال ارائه شده است.        

مشخصات عمومی طرح

ردیف موضوع برآرود واحد
1 زمین   6000 متر مربع
2 زیربنا کل تولیدی روباز و سرپوشیده   2500 متر مربع

 

ردیف موضوع هزینه‌ها (میلیون ریال)
1 سرمایه گذاری ثابت  
2 نرخ بازده داخلی IRR)درصد( 36
3 دوره بازگشت سرمایه گذاری (سال) 3/5
4 درصد فعالیت در نقطه سر به سر 31/8

طرح توجیهی تصفیه روغن سوخته | مزایای اجرای طرح

یکی از مؤلفه‌های اصلی و تعیین‌کننده در مزیت نسبی این محصول، وفور و دسترسی آسان به مواد اولیه است. از آنجائی که مواد اولیه تصفیه و بازیافت انواع روغن‌های موتور و صنعتی از شبکه جمع‌آوری تامین می‌شود و حجم ضایعات و بالای روغن‌های کارکرده در کشورمان به طور روزانه و مستمر افزایش می‌یابد؛ لذا مزیت‌های اقتصادی، فنی و زیست محیطی بازیافت روغن‌های کارکرده به روش غیراسیدی به شرح ذیل بیان می‌گردد.   

  • مصرف انزژی بسیار پایین‌تر به نسبت سایر روش‌های بازیافت و تولید تصفیه اول
  • امکان تامین مواد اولیه اصلی از محل روغن‌ های کارکرده
  • سطح اتوماسیون بالا به نسبت سیستم‌های سنتی اسیدی
  • قابلیت به کارگیری پسماند خط تولید در صنایع مرتبط
  • بازدهی و کیفیت بالاتر به نسبت روش‌های اسیدی
  • سازگار با استانداردهای زیست محیطی
  • سرعت تولید بالاتر و بازدهی اقتصادی مناسب‌تر به نسبت روش‌های قدیمی
  • قرار گرفتن محصول در گروه (API I & API II)
  • عدم نیاز به استفاده از اسید و خاک‌های رنگ بر و اسیدی
  • کاهش پروسه تولید و نیروی کار
  • میزان جداسازی بالا و حذف آلاینده‌ها  
  • قابلیت کنترل بیشتر فرایندهای تولید و دستیابی به حصول استاندارد

نتیجه مطالعات مالی و اقتصادی

تحقیقات بازار و ارائه معیارهای محاسبه هر یک از موارد برآورد سرمایه ثابت و در گردش و توضیح پیرامون هزینه‌های ثابت و متغیر طرح، پیش‌بینی و قیمت تمام‌ شده و همچنین سود سالیانه طرح محاسبه گردیده است. بررسی مهم‌ترین شاخص‌های مالی و اقتصادی طرح با محاسبات مالی که از نرم‌افزار Comfar III Expert استخراج شده، وضعیت قابل قبولی را به لحاظ مالی برای تولید روغن پایه از روغن‌های کارکرده نشان می‌دهد و به دلیل وجود تقاضای مازاد در طول چند سال اول زمینه مساعدی برای ایجاد این واحد  فراهم است.

جهت اخذ مجوزهای تولید این محصول و تامین زیرساخت براساس پلان‌های مهندسی تولید استاندارد و صادرات محور می‌توانید در تمامی مراحل انجام کار از زمان بررسی ایده تا پیاده سازی و زمان بهره‌برداری از مشاوران و کارشناسان خبره و با تجربه کاردوک کمک بگیرید.

خدمات قابل ارایه  کاردوک به  طرحها و واحدهای

  • تهیه طرح توجیهی و امکان سنجی طرح با استفاده از نرم افزار کامفار توسط متخصصین کارآمد مهندسی
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشین آلات، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان
  • کمک به تامین نیروی انسانی نصب، راه اندازی ماشین آلات و تاسیسات عمومی طرح
  • مشاوره بازاریابی و صادرات محصول با کیفیت به کشورهای دیگر
  • مشاوره اصلاح تکنولوژی، نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی
  • مشاوره ارتقا بهروری بنگاه

 

برای دریافت مشاوره کسب و کار در ایران و دیگر کشورها می‌توانید با کارشناسان مرکز کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید. 

 

منبع: طرح توجیهی تصفیه روغن سوخته



:: برچسب‌ها: طرح توجیهی تصفیه روغن سوخته ,
:: بازدید از این مطلب : 685
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 5 آبان 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاردوک

شرکت‌ های دانش بنیان با گسترش علم و دانش به سرمایه داران اجازه داده تا بتوانند از ابداعات و خلاقیت ها در جهت توسعه اقتصادی و ارتقای کالا و خدمات استفاده کنند. پیش بینی می‌شود میزان رشد این نوع شرکت‌ها به مرور زمان افزایش یابد. در حقیقت شرکت دانش‌بنیان بار علمی هر کشوری را به دوش می‌کشد و می‌تواند یکی از عوامل اصلی رشد و توسعه اقتصادی و علمی محسوب شوند. تاسیس شرکت دانش بنیاد دارای مزایایی نیز هست که سرمایه گذاران را به سمت ایجاد این نوع شرکت‌ها می‌کشاند. در ادامه برای آشنایی بیشتر با این شرکت‌ها با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه شرکت دانش بنیان می توانید با کارشناسان خبره مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک از طریق شماره 02166418908  تماس بگیرید.

 منبع: شرکت دانش بنیان

شرکت دانش بنیان

همانطور که از اسم این شرکت ها پیداست، فناوری و علم نقش مهمی در تولید محصولات و خدمات آن ها دارد. این محصولات می تواند شامل اختراعات ثبت شده نیز باشد. در شرکت دانش بنیان با استفاده از فناوری های نوآورانه و خلاق که به راحتی امکان کپی برداری ندارد، محصول یا خدمتی ارائه می شود که دارای ارزش افزوده زیادی است. هر شرکت یا موسسه خصوصی و تعاونی که طبق آئین نامه شرکت های دانش بنیان شرایط لازم را داشته باشد، می‌تواند جهت ثبت این نوع شرکت اقدام نماید. برای اطلاع از نحوه انجام و ثبت شرکت دانش بنیان کلیک کنید.

 

انواع شرکت‌های دانش بنیان

شرکت‌های دانش بنیان بر اساس کالا و خدمات خود به دو دسته کلی یعنی سطح 1 و سطح 2 تقسیم می‌شود. کالای شرکت های سطح یک از پیچیدگی فنی بالاتر و فناوری به روزتر برخوردار بوده و از بالاترین مزایای حمایتی دانش بنیان می توانند استفاده کنند. اما شرکت‌های سطح دو پیچیدگی فنی کمتری دارند و از معافیت مالیاتی برخودار نیستند. همچنین شرکت هایی که برخی خدمات دارای معیارهای سطح فناوری را ارائه می‌دهند، به عنوان شرکت های سطح دو ثبت می‌شوند. 

برای آشنایی با سایر انواع شرکت ها کلیک کنید.

 

مهم‌ترین اهداف شرکت‌های دانش بنیان

هر گروهی از شرکت‌ها برای اهداف خاصی طراحی شده‌اند. از این رو شرکت‌های دانش بنیان که در زمینه تولید علم و دانش در هر ابعادی فعالیت می‌کنند نیز اهداف ارزشمندی دارند که در ادامه به آن می‌پردازیم:

1- آن‌ها تلاش می‌کنند تمام توانمندی‌های دانشگاهی را برای بهبود اوضاع علمی و تحقیقی جامعه به کار بگیرند.

2- جذب افراد متخصص، هیئت‌های علمی، استادان، محققان و اندیشمندان دانشگاهی به فعالیت‌های علمی در شرکت‌های دانش بنیان برای پیشرفت علمی کشور

3- ترغیب اُرگان‌های دولتی و خصوصی برای به کارگیری علم و دانش برای بالا بردن سطح کالا و خدمات

4- افزایش فرهنگ کارآفرینی و تولید کنندگی

5- تبدیل ایده‌ها به طرح‌های تجاری (تجاری سازی ایده‌های بکر)

 

دسته بندی شرکت های دانش بنیان در زمینه فعالیت

شرکت‌های دانش بنیان بر اساس معیارهای ارزیابی کالا و خدمات و سایر معیارهای خاص مورد نظر به 4 دسته تقسیم می‌شوند.

1- نوع پا نوع 1

شرکت هایی که فعالیت عملیاتی نداشته و اظهارنامه مالیاتی سال گذشته را تحویل نداده باشند و خدمات و یا کالایی که بر طبق معیارهای سطح یک باشد را حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی ساخته اند، در دسته شرکت های نوپا نوع یک قرار می گیرند.

2- نوپا نوع 2

این دست شرکت ها وضعیتی مشابه نوپا نوع یک دارند، با این تفاوت که کالا و یا خدمات آن ها معیارهای سطح دو را برآورد می‎‌کند.

3- تولیدی نوع 1

شرکت هایی که درآمدعملیاتی دارند و اظهارنامه مالیاتی سال گذشته را تحویل داده باشند، دیگر جز شرکت های نوپا قرار نمی‌گیرند. این در صورتی است که حداقل 25% درآمد سال گذشته آن مربوط به کالا و خدماتی باشد که معیارهای سطح یک را برآورده می‌کنند.

4- تولیدی نوع 2

شرکت های تولیدی نوع دو نیز باید اظهارنامه مالیاتی سال گذشته را تحویل داده باشند. کالا، خدمات و فرایند یا تجهیزات تولید معیارهای سطح 1 و یا سطح 2 را برآورده کرده و حداقل نمونه آزمایشگاهی را ارائه و عرضه کنند.

و در مورد شرکت های خدماتی، باید حداقل مجری یک پروژه بوده که 10 درصد از قرارداد ناشی از بخش خدماتی باشد که شامل فناوری و معیارهای کارگروه ارزیابی دانش بنیان است.

 

مزایای داشتن یک شرکت دانش بنیان

  • معافیت های مالیاتی
  • معافیت از ضرایب بیمه تامین اجتماعی
  • تسهیلات مالی صندوق نوآوری شکوفایی
  • اعطای تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی ( با نرخ 14 درصد برای حوزه کشاورزی و 15 درصد برای حوزه صنعت و معدن و صنایع تکمیلی)
  • تسهیلات سربازی برای نیروهای شرکت
  • معافیت‌های گمرکی (معاف از عوارض صادرات و معاف از حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض واردات)
  • حمایت‌های صدا و سیما در جهت پخش آگهی‌های تشویقی

 

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت‌های دانش بنیان

پس از تایید کالا یا خدمات توسط کارگروه ارزیابی، شرکت باید جهت دریافت امتیازها، مدارک مالی و حسابداری خود را به صورت شفاف ارائه دهد. برخی از مدارک مورد نیاز برای تکمیل فرایند عبارتند از:

رزومه شرکت

آخرین اظهارنامه مالیاتی ارسال شده به سازمان امور مالیاتی کشور

تصویر اساسنامه شرکت

تصویر آگهی روزنامه رسمی شرکت

تصویر اظهارنامه یا شرکتنامه شرکت دانش بنیان

کپی شناسنامه و کارت ملی اعضاء هیات مدیره شرکت

کپی مدارک تحصیلی اعضا و مؤسسین

آخرین لیست بیمه شرکت و خلاصه وضعیت حقوق دستمزد و مزایا

 

مراحل ثبت شرکت‌ دانش بنیان

هیچ کس نمی تواند از ابتدای فعالیتش با شرکتی عنوان دانش بنیان ثبت کند. بلکه موسسات و یا افراد ذی‌صلاح ابتدا باید تحت عنوان یک نام تجاری شرکت خود را به ثبت برسانند. همچنین تنها اشخاص حقوقی می توانند برای دانش بنیان شدن، درخواست بدهند. برای آشنایی با مراحل ثبت شرکت ها کلیک کنید.

 

سؤالات متداول در خصوص شرکت دانش بنیان

آیا شرکت‌های دانش بنیان از حمایت‌های دولت بهره‌مند می‌شوند؟

شرکت‌های دانش بنیان با توجه به سطح و شرایط موجود در آئین نامه از حمایت‌های دولتی نظیر معافیت از پرداخت مالیات، عوارض حقوقی گمرکی و سود بازرگانی و عوارض مالیاتی و همچنین اعطاء تسهیلات کم بهره بلند مدت یا کوتاه مدت و یا بی‌بهره برخوردار می‌باشند.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه شرکت دانش بنیان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره کاردوک از طریق شماره 02166418908  تماس بگیرید.

 

منبع: شرکت دانش بنیان



:: برچسب‌ها: شرکت دانش بنیان ,
:: بازدید از این مطلب : 697
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 1 آبان 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاردوک

تکنولوژی‌های مختلفی را برای بازیافت و تصفیه روغن سوخته به کار می‌برند. این صنایع به منظور احیا، تصفیه و بازیافت روغن‌های کار کرده از طراحی، ساخت و نصب تجهیزات مختلفی بهره گرفته تا بتوانند محصولی تولید نمایند که شرایط سخت در دمای بالا و فشار زیاد داخل موتور را تحمل نماید و به حفظ محیط زیست نیز کمک نماید. نظر به ویژگی‌های مورد انتظار و محیط کارکرد روغن‌های موتور و آغشته شدن آن به انواع آلودگی‌های فیزیکی و شیمیایی همانند آب، ذرات جامد، گاز و مایع مسئله بازیافت این روغن‌ها از پیچیدگی خاصی برخوردار است. 

 

برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 منبع: بازیافت و تصفیه روغن سوخته

فرایند بازیافت و تصفیه روغن سوخته

برای این کار تکنولوژی‌ها و فرایندهای خاص بازیافت و تصفیه انواع روغن‌های صنعتی همانند روش‌های تقطیر، هیدروژنیزاسیون، اسیدی، قلیایی استفاده می شود. در ادامه مراحل یا ترکیبی از فرایندهای انجام کار شرح داده‌ایم.

  روغن-سوخته

  • حذف آب و ذرات جامد از طریق ته نشینی
  • واکنش اسید سولفوریک برای حذف گریس، صمغ و مواد آغشته شده قابل حل در اسید
  • واکنش قلیایی برای خنثی‌سازی محیط اسیدی مورد استفاده در فرایند
  • استفاده از مایعات حلال برای حذف صابون
  • تقطیر ساده برای حذف رطوبت و روغن‌های فرار
  • تقطیر تحت خلاء و یا استخراج با استفاده از حلال‌های ویژه 
  • استفاده از خاک ویژه رنگبری و جذب ناخالصی‌ها
  • فیلترینگ برای حذف افزودنی‌های معدنی فرایند و دیگر جامدات
  • هیدروژناسیون برای بهبود رنگ
  • بلندینگ برای دستیابی به ویژگی‌های مورد انتظار و استاندارد روغن‌های صنعتی

تکنیک های بازیافت و تصفیه روغن سوخته

تعدادی از تکینیک‌های تصفیه و بازیافت روغن سوخته را می‌توان به شرح ذیل دسته بندی نمود:

  1. فرآیند بازیافت و تصفیه روغن با استفاده از اسید یا باز و خاک معدنی  
  2. فرآیند بازیافت و تصفیه روغن با استفاده از خاک اکتیو شده با اسید
  3. فرآیند بازیافت و تصفیه روغن در برج تقطیر خلاء با استفاده از حلال و خاک معدنی و اسید
  4. فرآیند بازیافت و تصفیه روغن با استفاده از برج تقطیر خلاء فیلم نازک
  5. فرآیند بازیافت و تصفیه روغن با استفاده از حلال پروپان
  6. تکنولوژی بازیافت و تصفیه روغن بر پایه هیدروژناسیون
  7. بازیافت و تصفیه روغن بر پایه تکنولوژی اولترا فیلتراسیون

بازیافت-و-تصویه-روغن-سوخته

 1-روش بازیافت و تصفیه روغن با استفاده از اسید یا  باز و خاک معدنی  

در روش تصفیه اسیدی، روغن کارکرده ورودی پس از آبگيری اولیه در پيش گرمکن، وارد تانک تقطير می‌شود و در حين عمليات تقطير، گازوئيل و مواد سبک از روغن جوشيده تا دمای ٣٧٠ درجه سانتیگراد جدا سازی و نهايتا” با اکسيداسيون ترکيبات مواد افزودنی باقی‌مانده در روغن، عمليات کراکينگ حرارتی پايان می‌يابد.

روغن جوشيده با استفاده از مبدل‌های حرارتی تا ۴٠درجه سانتی‌گراد سرد شده و سپس در تانک‌های شوینده اسيدی به میزان ١٠درصد وزنی روغن جوشيده شده با اسيد سولفوريک غليظ مخلوط و شستشو مخلوط می‌شود. پس از گذشت زمان ١٠ الی ١٢ ساعت عمليات لجن‌گیری اسيد که تقريبا ١٥درصد وزن روغن را تشکيل می‌دهد آغاز می‌گردد.

روغن اسیدی با آب آهک خنثی و در واحد خاک زنی با خاک رنگبر مخلوط و تا دمای ١۶٠درجه حرارت داده می‌شود، سپس توسط  دستگاه فيلترپرس، روغن پايه از کيک فيلتر جداسازی و استحصال می‌گردد. بالا بودن حجم لجن اسيدی، بوی نامطبوع و آزاردهنده شديد و بخارات مضر اسيد سولفوريک، مشکل کنترل میزان اسيدیته و رنگ روغن پايه توليدی و گرمازائی واکنش سولفوناسيون اسيد با هيدروکربن‌های آرماتيک روغن، از جمله مشکلات و معايب عمده استفاده از این روش است.

روش قلیایی

 در روش بازیافت قلیایی روغن کارکرده با افزايش دما تا حدود ١٢٠سانتیگراد  آبگيری می‌شود و پس از عبور از مبدل‌های حرارتی جهت کاهش دما به کمتراز  ۴۵ درجه با محلول آبی کربنات کلسيم و سود عمليات استخراج و شستشو بر روی روغن آبگيری شده، صورت می‌گيرد. پس از مدت زمان ١٠ الی ١٢ ساعت لجن ته‌نشين شده از فاز روغن جدا می‌گردد که تقريبا” تا ٢٠ درصد وزنی کل وزن روغن سوخته را تشکيل می‌دهد.

روغن جدا شده پس از لجن‌گيری به واحد تقطير منتقل شده و در آنجا همزمان با اختلاط با خاک رنگبر تا ٣۵٠ درجه سانتیگراد گرم شده و برش‌های سبک روغن پايه و گازوئيل در عمليات تقطير جداسازی می‌گردد و پس از طی مرحله فيلتراسيون، روغن پايه جداسازی شده و در مخازن ذخيره نگهداری می‌شود. اين روش نیز دارای هزينه پائين ماشين آلات و تجهيزات خط توليد و مواد مصرفی و در نهایت سطح تکتولوژی نازل دارای لجن پسماند زیادی بوده و روغن پايه توليد شده از نظر وضعيت ظاهر، رنگ و بوی مناسبی ندارد.

انتقاد ها

این روش تصفیه بسیار ساده بوده و سطح فناوری نازلی دارد و فرایند آن عاری از شرایط سخت عملیاتی و تجهیزات مدرن و پیچیده است.

اما این روش آلاینده‌های زیادی را به دلیل لجن اسیدی باقیمانده از فرایند به محیط زیست وارد می‌كند. با توجه به کیفیت پایین فنی و هزينه‌های بازيافت بالا و زمان طولانی انجام فرایند توليد؛ روش مناسبی نبوده و كيفيت محصول نهایی نیز مطلوب نیست. روش استفاده از اسید و قلیا به همراه خاک زنی برای تصفیه روغن روشی بسیار قدیمی است که در بیشتر نقاط دنیا منسوخ شده است، اما هنوز در ایران در بعضی واحدهای تصفیه روغن استفاده می‌شود.

2- روش بازیافت و تصفیه روغن با استفاده  خاک رس فعال شده اسیدی

این روش تصفیه روغن نیاز به اسید ندارد. باقی مراحل شبیه روش قبل است و ضمن داشتن فرآیند ساده برای پلان هایی با ظرفیت کم مناسب است. مصرف خاک در این روش زیاد و بازدهی آن بسیار کم است. دفع مقدار زیادی خاک رس آلوده مشکلات زیست محیطی را به دنبال دارد، فرآیند وابسته به نوع خاصی از خاک رس است که ممکن است در همه جا به آسانی در دسترس نباشد.

3- روش تقطیر تحت خلاء با استفاده از خاک رنگ بر اسید و حلال هاي معدني

در اين روش که تاکنون در تعداد محدودی از واحدهای تصفيه فعال در کشور بکار رفته؛ پس از آبگيری و لجن‌گيری مقدماتی روغن کارکرده در مخازن استوانه‌ای ايستاده با کف مخروطی، مجددا” با عبور از دستگاه‌های سپراتور به ٣ فاز آب، لجن و روغن جداسازی می‌شود که روغن خروجی از سپراتور در اين محل به ميزان زيادی لجن گيری می‌شود.

سپس روغن لجن‌گيری شده با عبور از مبدل حرارتی پيش گرمکن، تا حدود ١۵٠c گرم و سپس به برج تقطير که با طراحی مناسب و رفلاکس بخارات کندانس شده؛ در چند مرحله امکان جداسازی روغن‌ها را فراهم می‌سازد. پس از انجام عمليات تقطير تحت خلاء نسبی در حدود ٢۵٠میلی‌متر جیوه و دماي ۴٠٠ درجه سانتی‌گراد روغن تقطير شده با نقطه اشتعال بالا وارد مبدل‌های حرارتی پوسته- لوله‌ای آب خنک کن شده و دمای آن تا ٣۵ درجه سانتیگراد کاهش می‌يابد. سپس روغن سرد شده به تانک‌های شتشوی اسيدی و استخراج با حلال انتقال داده می‌شود.

در اين مرحله ابتدا روغن تقطير شده با مخلوطی از اسيد سولفوريک و اسيد استيک به نسبت ٢درصد وزنی روغن شستشو داده شده تا ترکيبات گوگردی و بودار موجود در روغن حذف شده و نهايتا” روغن با حلال معدنی استخراج شده و باقیمانده پسماندها و ترکيبات رنگی در اين مرحله از روغن جدا می‌گردد.

پس از استخراج

پس از استخراج، حلال معدنی با عمليات تقطير ساده از فاز استخراج قابل بازيافت و استفاده مجدد است. پس از بازيافت حلال و جداسازی روغن در مراحل بعدی روغن جهت رنگبری و بوزدائی نهائی به واحد رنگبری منتقل می‌گردد و در تانک ميکسرها پس از اختلاط با خاک رنگبر و تزريق بخار تا ١٨٠درجه سانتیگراد گرم می‌شود تا با عمليات تصفیه در بخش فيلتراسيون، روغن پايه جداساز و ذخيره شود.

در اين روش با توجه به انجام عمليات در برج تقطير امکان جداسازی برش‌های روغن همچون SN150، SN300 و SN500 از پایین برج نيز فراهم است. قابل ذکر است که روغن پايه توليدی در اين روش دارای نقطه اشتعال و گرانروی بالا و قابل قبولی جهت توليد محصولات مورد نظر در طرح بوده و از نظر رنگ، بو و وضعيت ظاهری و ساير فاکتورهای استاندارد با روغن‌های تصفيه شده اول قابل رقابت می‌باشد.

سیستم-بازیافت-و-تصویه-روغن-سوخته موتور

 

4- فرآیند بازیافت و تصفیه روغن سوخته با استفاده از برج تقطیر مولکولی درخلاء  فیلم نازک

در این فرآیند روغن سوخته ابتدا پیش تصفیه شده و سپس تقطیر می‌شوند تا آب و هیدروکربن‌های سبک آن جدا شوند. در روش تصفیه تقطیری روغن را حرارت داده و پس از تبخیر و عمل میعان در سطوح مختلف محصولات پایه نفتی تفکیک می‌گردد. فرآیند جداسازی تقطیری مولکولی در فاصله کوتاه با شرایط خلاء با فیلم نازک با دمای کنترل شده پایین و بدون هیچ گونه افزودنی شیمیایی (اسید و خاک) انجام می‌شود.

روغن پایه که توسط این فرآیند تولید می‌شود مطابق با استانداردهای موسسه نفت آمریکا (API) گروه 1 و 2 یا ACEA اروپا بوده که خوراک مناسبی برای تدوین و فرموله کردن طیف گسترده‌ای از روغن‌های صنعتی موتور، توربین، هیدرولیک، دنده، گریس می‌باشد.

مراحل تصفیه

در این روش ابتدا روغن از فیلترهای اولیه جهت جدا شدن آلودگی‌های غیر اشباع آن عبور کرده، سپس جهت جداسازی مواد سبک شامل آب، گازوئیل و بنزین وارد برج تقطیری تحت وکیوم با دمای پایین شده و بعد جهت جداسازی مواد سنگین روغن وارد راکتورهای تقطیری فیلم نازک با فشار وکیوم تحت خلا بالا می‌شود. روغن توسط جاروبک‌های متصل به روتور تبدیل به لایه نازک بر روی سطح داغ می‌شود.

این تکنیک مسیر آزاد مولکولی را به شدت افزایش داده و موجب تبخیر روغن در دمای پایین می‌شود. در این مرحله برش‌های روغن از SN 100 تا SN 500 به صورت جز به جز تبخیر و کندانس می‌شود. بعد از این مرحله ضایعات با ترکیبات رنگی از روغن جدا شده و به صورت  لجن قیری مورد استفاده صنایع مختلف قرار می‌گیرد. محصولات خروجی این فرآیند شامل روغن پایه گروه 1 و 2، سوخت تقطیری صنعتی با کیفیت بالا و پسماند قیری قابل مصرف در تولید قیر پلیمری، آسفالت، ایزوگام است.

قابل ذکر است در این روش هیچ گونه افزودنی اسید و خاک جهت رنگبری و خالص سازی نیاز نیست به همین جهت علاوه بر رعایت مسائل زیست محیطی دارای راندمان بالا است.

5- فرآیند بازیافت و تصفیه روغن سوخته با استفاده  ازحلال  پروپان

تکنولوژی‌های بر پایه استخراج مبتنی بر تقطیر خلاء و تصفیه شیمیایی هستند که در آن استخراج با حلال  پروپان در دمای اتاق جای تصفیه شیمیایی در مرحله اولیه را گرفته است. در این روش حلال ابتدا روغن سوخته با یک محلول بازی حاوی هیدروکسید آمونیم و یا هیدروکسید پتاسیم برای خنثی‌سازی ترکیبات نامطلوب پیش تصفیه می‌شود.

این روغن سپس با حلال پروپان که انتخاب پذیری بالایی برای هیدروکربن‌ها داشته قادر است فلزات و دیگر آلودگی‌ها را رد کند. ذرات جامد، آب و آلودگی‌های مخلوط در مخزن جداسازی پاکسازی می‌شود. مخلوط روغن و پروپان از طریق یک سری مبدل‌های حرارتی برای جداسازی پروپان به فلاش جداساز می‌روند و پروپان مجددا با آب سرد کندانس شده و به مخزن حلال  جهت استفاده مجدد برمی‌گردد.

در فرآيند تصفیه با حلال پروپان در فشار اتمسفر و در راكتور استخراجی حلال با درصد مشخصی از روغن به راكتور وارد شده و به دليل سبكی پروپان در بخش بالا تبخیر و سرد شده و روغن نامحلول در پايين قرار گرفته و به صورت جداگانه تقطیر می‌شود، تا هیدروکربن‌های سبک و باقیمانده پروپان نیز خارج گردند.

این روغن سپس برای جداسازی فراکنش‌ها، در خلاء تقطیر می‌شود و در مراحل پایانی روی آن هیدرو فینیشینگ صورت می‎گیرد تا یک روغن بازیافتی با کیفیت مناسب به دست آید. از پسماند این فرایند می‌شود به عنوان مواد اولیه  آسفالت استفاده نمود. از مزایای این روش قابلیت بازیابی حلال و تولید روغن با کیفیت مناسب است اما با این روش تمام آلاينده‌ها را نمی‌توان حذف کرد. این سیستم در فشار بالا کار می‌کند و آب بندی و کنترل فرایندهای آن گاهاً مخاطره آمیز و پر هزینه است. لذا در اشل اقتصادی کوچک مقیاس بدلیل هزینه بالای تجهیزات بکار گرفته نمی‌شود. 

6- تکنولوژی بازیافت وتصفیه روغن برپایه هیدروژناسیون

در این فرآیند، ابتدا مواد ورودی خام فیلتر می‌شود تا مواد جامد از آن جداسازی شده و سپس محلول با هیدروژن داغ در یک ستون اختلاط تحت فشار مخلوط و حرارت داده می‌شود. مخلوط گرم شده به یک جداساز فلش شده و با مایع جداکننده فلاش به استرینر می‌رود. مخلوط بخار جداکننده فلاش و مواد باقیمانده دربخش بالای فیلتر و استرینر برای حذف فلزات محلول، از طریق رآکتور کاتالیستی تصفیه می‌گردد و سپس با فرایند هیدروفینیشینگ سولفور زدایی و کلرزدایی شده و با اشباع شدن مواد آروماتیک و واکنش‌های هیدروکراکینگ ملائم روغن حاصل نسبت به خوراک ورودی، خواص شیمیایی و فیزیکی بهبود یافته‌ای را می‌یابد.

شرایط فرآیند مانند فشار، سرعت و میزان گردش هیدروژن از هر واحدی به واحد دیگر بر اساس کیفیت خوراک ورودی متغیر است. در این فرایند روغن ورودی جهت تصفیه شدن به یک محصول هیدروکربنی با گستره جوش وسیع تبدیل می‌شود، که در طی فرایند به محصولات روغن خنثی با ویسکوزیته‌های متفاوت جداسازی می‌شوند که بتوان از آن‌ها برای بلندینگ روغن روانکار استفاده کرد. در این روش می‌تواند بیشتر از ۸۵درصد روغن خوراک ورودی سیستم را بازیافت کند و خروجی‌های متعددی از آن دریافت نمود.

مدل-مفهومی-تصویه-روغن-سوخته-موتور

7-بازیافت وتصفیه روغن برپایه تکنولوژی اولترا فیلتراسیون

این تکنولوژی تصفیه بسیار پاک‌تر و از نظر انرژی کارآتر است و فرآیند آن بر پایه اولترا فیلترا سیون روغن سوخته با استفاده از غشاها و موانع کارآمد دارای کربن اکتیو می‌باشد. در این روش ابتدا آب و رسوبات بزرگ به وسیله سانتریفیوژ در دمای پایین جدا می‌شوند و سپس با پیش تقطیر، آب و حلال جدا شده و پیش تصفیه روغن با مواد شیمیایی برای بهبود کیفیت انجام می‌شود.

روغن پیش تصفیه شده به ستون جداسازی منتقل شده و در نتیجه گازوییل آن جداسازی می‌گردد. مرحله کلیدی فرآیند اولترا فیلتراسیون در دمای بالاست که در آن روغن و پلیمر و ذرات کوچک به وسیله فیلترهای تیوبی با قطرهای کوچک جدا می‌شوند. در ادامه هیدروتریتینگ کاتالیستی برای بهبود رنگ محصول نهایی انجام می‌گردد که با تقطیر خلاء نهایی امکان تولید انواع مختلف روغن‌های فراهم می‌گردد.

 

خدمات قابل ارایه  کاردوک به  طرح‌ها و واحدهای

  • تهیه و مشاوره طرح توجیهی و امکان سنجی طرح با استفاده از نرم افزار کامفار توسط متخصصین کارآمد مهندسی
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشین آلات، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان
  • راه اندازی و اجرای پروژه های صنعتی و خدماتی
  • کمک به تامین نیروی انسانی نصب، راه اندازی ماشین آلات و تاسیسات عمومی طرح
  • مشاوره بازاریابی و صادرات محصول با کیفیت به کشورهای دیگر
  • مشاوره اصلاح تکنولوژی، نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی
  • مشاوره ارتقا بهروری بنگاه

 

برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 

منبع: بازیافت و تصفیه روغن سوخته



:: برچسب‌ها: بازیافت و تصفیه روغن سوخته ,
:: بازدید از این مطلب : 791
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 30 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاردوک

ثبت شرکت دانش بنیان با توجه به امتیازاتی که طبق قانون به آن واحد اعطا می‌شود، مورد توجه بسیاری از افراد خلاق و نوآور بوده است. طبق قانون ضوابط و معیارهایی برای تعیین دانش بنیانی وضع شده که پس از درخواست، کارگروه ارزیابی وضعیت واحد را بررسی و برای پذیرش یا رد آن نظر خواهد داد. با توجه به تغییرات سال‌های اخیر و عدم آگاهی از ملاک‌ها، برخی دچار سردگمی شده و گاه با وجود داشتن شرایط لازم از مزایای شرکت‌های دانش‌بنیانی بهره‌مند نمی‌شوند. با خواندن این مقاله و بهره‌گیری از تجربیات کارشناسان کاردوک می‌توانید شانس خود را برای ثبت شرکت دانش بنیان امتحان کنید.

 

برای ثبت‌نام یا دریافت مشاوره در زمینه شرکت دانش بنیان و طریقه ثبت می توانید با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 

منبع: ثبت شرکت دانش بنیان

به چه شرکت هایی دانش بینان گفته می شود؟

هر شرکت خصوصی یا تعاونی که بتواند با به کارگیری دانش و سرمایه جهت توسعه و رونق اقتصادی و ایجاد ارزش افزوده زیاد، کالا، محصول و خدماتی ارائه بدهد که بدیع و نوآورانه باشد ( که به تصویب کارگروه ارزیابی دانش بنیان رسیده باشد)، جزء شرکت‌های دانش بنیان بوده و برای مدت مشخصی می‌تواند از امتیازات مالی و قانونی بهره مند شود. باید گفت بعد از مدت مشخص شده، به منظور تمدید و استفاده از مزایا؛ مجددا آن واحد مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. برای آشنایی بیشتر با ماهیت شرکت دانش بنیان کلیک کنید.

 

مدارک و شرایط لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان

پیش از هر چیز باید بدانید که هیچ واحدی نمی‌تواند از ابتدای فعالیت دانش بنیان باشد، بنابراین اگر مجموعه ای دارید که در آن اختراعات و یا روش‌های خلاقانه‌ای به کار می‌رود؛ باید مانند سایرین مراحل قانونی ثبت شرکت‌ها را طی کرده باشید. لازم به ذکر است افراد حقیقی نیز نمی‌توانند برای شرکت دانش بنیانی اقدام کنند و حتما باید ابتدا موسسه یا شرکتی را ثبت نمایند. در ادامه برخی دیگر از شرایط لازم جهت بهره مندی از مزایا و حمایت‌های قانونی را ذکر کرده ایم:

1- محصول حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی تولید شده باشد، پیش طرح‌ها و ایده برای ارزیابی کافی نیستند

2- مستندات تولید و وجه تمایز محصول، کالا و خدمت با سایر محصولات مشابه ارائه شود

3- کالا یا خدمت باید نوآورانه و دارای پیچیدگی باشند به طوریکه به راحتی نتوان از آن کپی کرد

4- حداقل 51 درصد سهام متعلق به واحد خصوصی باشد

5- شخص رابط با کارگروه به اطلاعات شرکت و فناوری مورد نظر مسلط باشد

6- آئین نامه ارزیابی و سطوح 1 ، 2 و 3 دانش بنیان مطالعه شده باشد

اگر هنوز شرکتی ثبت نکرده اید، برای انجام امور ثبت شرکت کلیک کنید.

 

مراحل ثبت شرکت دانش بنیان

اگر شرایط لازم برای ثبت شرکت دانش‌بنیان را دارید، می توانید با مراجعه به سایت daneshbonyan.isti.ir و با وارد شدن به قسمت ثبت نام، حساب کاربری ایجاد کرده و با ارسال مدارک و دلایل خود برای ارزیابی اولیه اقدام کنید.
پس از ارسال مدارک در مدتی کوتاه، کار گروه محصول شما را مورد بررسی قرار داده و در صورت داشتن شرایط اولیه برای ارزیابی حضوری و بازدید واحد تولیدی اقدام خواهند نمود.

 

هزینه راه اندازی شرکت دانش بنیان

از زمان ارسال مدارک برای کار گروه و انجام ارزیابی های غیر حضوری تا حضوری و ثبت شرکت دانش بنیان هیچ نوع هزینه ای نیاز به پرداخت نیست. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تامین هزینه‌های مربوطه از این واحدها حمایت می کند.

 

سوالات متداول

چگونه شرکت دانش بنیان ثبت کنیم؟

ابتدا موسسه خود را در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسانده و با آماده کردن مستندات لازم به سایت daneshbonyan.isti.ir مراجعه کنید.

مشاوره برای ثبت شرکت دانش بنیان از کجا باید گرفت؟

مراکز مشاوره کسب و کار مانند کاردوک با تجربه چندین ساله در امور تجاری می توانند به شما جهت طی مراحل قانونی، راهنمایی و خدمات ارائه دهند.

آیا دانشگاه‌ها و مراکز علمی نیز امکان تاسیس و اداره شرکت‌های دانش‌بنیان را دارند؟

بله. دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی پژوهشی نیز می‌توانند به ایجاد و اداره شرکت‌‌های دانش‌بنیان دست بزنند. اما تنها در صورتی که حداکثر 49درصد شرکت ثبتی را دارا باشند.

 

برای ثبت‌نام یا دریافت مشاوره در زمینه شرکت دانش بنیان و طریق ثبت می توانید با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 

منبع: ثبت شرکت دانش بنیان



:: برچسب‌ها: ثبت شرکت دانش بنیان ,
:: بازدید از این مطلب : 715
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 29 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاردوک

نحوه نوشتن طرح توجیهی را می دانید؟ طرح توجیهی ( Feasibility Study ) گزارشی است که توجیه پذیری و یا قابل انجام نبودن یک پروژه یا طرح را از ابعاد مختلف نشان می دهد. کسب و کار های نوپا به منظور دریافت مجوز از سازمان ها و دریافت تسهیلات بانکی و یا جذب سرمایه گذار نیازمند آماده سازی و ارائه طرح توجیهی هستند. از آنجایی که سرمایه گذارها و موسسات مختلف تمایلی به سرمایه گذاری بر روی پروزه ها و طرح های ناموفق را ندارند باید در نگارش طرح توجیهی نهایت دقت عمل را داشته باشید. در این به بررسی دقیق نحوه نگارش طرح توجیهی می پردازیم.


برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 منبع: نوشتن طرح توجیهی

طرح توجیهی چگونه نوشته میشود؟

معمولا نگارش طرح توجیهی توسط یک فرد متخصص در زمینه کسب و کار به تحریر در می آید. تنظیم و نوشتن طرح توجیهی شامل مراحل زیر است :

1- مشخصات مجری طرح

مجری طرح کسی است که مسئولیت اجرای طرح را به عهده دارد که لازم است مشخصات فردی، شماره تماس و آدرس وی قید گردد.

2- مشخصات طرح توجیهی

به منظور جلب رضایت خوانندگان، طرح و پروژه باید به صورت مشخص و واضح شرح داده شود. سوالاتی مانند پروژه مورد نظر چیست ؟ و چگونه به سود آوری می رسد ؟ از جمله مهمترین سوالاتی که است که باید در این قمست به آنها پاسخ داده شود.

3- مشخصات مجوز های قانونی

تمامی اقدامات قانونی، حقوقی و جواز هایی که برای راه اندازی این پروژه نیاز است در این قمست توضیح داده می شود.

4- مشخصات محصول یا خدمات پروژه

هر پروژه ای در نهایت به تولید یک محصول یا ارائه یک خدمات منتهی می گردد. در نگارش توجیهی ضروری است که حاصل نهایی برای جذب سرمایه گذار ها مشخص گردد و همچنین روش و فرایند تولید محصول یا ارائه خدمات به درستی شرح داده شود. از جمله سوالات مهمی که در این بخش باید به آنها پاسخ دهید می توان به موارد زیر اشاره داشت: برتری محصول یا خدمات نهایی شما نسبت به رقبا چیست ؟ ضرورت تولید این محصول یا ارائه این خدمات در چیست؟

5- برآورد و پیش بینی مالی | نوشتن طرح توجیهی

با استفاده از شاخص و معیار های قابل اندازه گیری، میزان سرمایه اولیه پروژه در زمان نگارش طرح توجیهی باید لحاظ شود. همچنین هزینه نگهداری، برآورد سرمایه در گردش، هزینه لوجستیک، استهلاک، منابع، هزینه های یپش بینی نشده نیز در این قسمت مشخص می گردد.

6- برآورد هزینه های سرمایه گذاری

در طرح توجیهی باید هزینه های سرمایه گذاری، چگونگی سرمایه گذاری و تسهیلات مالی مشخص شود. در این قسمت باید قیمت تمام شده محصول یا خدمات پروژه، سود و زیان نهایی طرح ، بهای محصول نهایی برای فروش و …. نشان داده شود.

7- برنامه ریزی اجرای طرح

با توجه به نیاز ها و برآورد های انجام شده اولیه، برنامه ریزی و زمان بندی اجرای طرح ارائه می شود.

 

بهترین فرد برای نوشتن طرح توجیهی کیست ؟

بهترین-فرد-برای-نوشتن-طرح-توجیهی

طرح توجیهی امری تخصصی است که باید توسط یک فرد متخصص انجام شود. چرا که در صورت هر گونه اهمال می تواند منجر به عدم سرمایه گذاری توسط نهاد های ذی ربط گردد. شما می توانید برای نگارش طرح توجیهی خود را به تیم متخصص کاردوک بسپارید یا برای برطرف کردن مشکلات خود در این زمینه از مشاوران کاردوک مشاوره بگیرید.

 

آشنایی بخش های مختلف طرح توجیهی 

مراحل-و-بخش-های-نوشتن-طرح-توجیهی

برای نوشتن طرح توجیهی باید بدانید که سه بخش مهم در امکان سنجی و طرح توجیهی در هر حوزه ای وجود دارد که عبارت است :

  • مطالعات بازار (Market Study)
  • مطالعات فنی (Technical Study)
  • مطالعات اقتصادی (Economic Study)

که هر کدام را در ادامه بررسی کرده‌ایم.

 

 بخش اول در نوشتن طرح توجیهی : مطالعات بازار (Market Study)

در این بخش از طرح توجیهی به بررسی کامل منطقه راه اندازی پروژه پرداخته می‌شود. هدف مطالعات بازار، شناسایی هدف پروژه، تحلیل دقیق (از جمله سیاست های مدیریتی و …)، شناسایی فرصت و تهدیدهای موجود در منطقه، کاهش ریسک پروژه و … می‌باشد. به طور کلی می‌توان گفت که هدف از انجام تحقیقات بازار بررسی و پیشنهاد پتاسیل‌های ارزش آفرین موجود در منطقه جهت اطمینان یافتن سرمایه‌گذار برای سرمایه گذاری در منطقه پروژه می‌باشد. علاوه بر موارد ذکر شده خروجی تحقیقات بازار به منظور اطلاعات اولیه برای انجام مطالعات فنی به کار گرفته می‌شود. به طور کلی می‌توان گفت که در این بخش از نگارش طرح توجیهی و امکان سنجی موارد زیر مورد بررسی قرار می‌گیرد:

1-1- شناخت محیط و منقطه پروژه

  • شناخت موقعیت جغرافیایی و مکانی پروژه
  • بررسی شاخص های جمعیت شناختی منقطه پروژه
  • بررسی پتانسیل ها، زیرساخت و امکانات رفاهی و تفریحی در منطقه
  • بررسی دسترسی‌های پروژه از طریق شریان‌های اصلی و وسایل حمل و نقل عمومی

2-1- مطالعه کاربری و پروژه های تاثیرگذار منطقه

  • بررسی مشخصات، ویژگی‌ها، امکانات و … پروژه‌های رقیب در منطقه پروژه (توجه داشته باشید که شامل پروژه‌های در حال ساخت نیز می‌شود)
  • تحقیقات بازار و بررسی سیاست‌های قیمت گذاری
  • بررسی قیمت پروژه‌های مشابه در منطقه
  • بررسی موقعیت مکانی پروژه نسبت به منقطه پروژه‌های موفق و شاخص 
  • تدوین نقشه قیمت منطقه ( price map )

3-1- بررسی معاملات مسکن

  • بررسی شرایط کلی حاکم بر بازار مسکن و عوامل تاثیر گذار بر آن در منطقه
  • حجم معاملات مسکن در منقطه
  • قیمت معاملات مسکن در منقطه
  • شاخص‌های آماری مسکن
  • بررسی اجاره بهای مسکن در منقطه

4-1- جمع بندی مطالعات بازار و ارائه پیشنهاد ها

  • تجزیه و تحلیل نقات قوت و ضعف و فرصت‌ها و تهدیدهای موجود (swot) پروژه
  • برآورد بازار هدف پروژه 
  • برآورد عرضه و تقاضای پروژه

 

بخش دوم در نگارش طرح توجیهی : مطالعات فنی (Technical Study)

مطالعات فنی به بررسی توجیه‌پذیر بودن پروژه از لحاظ فنی می‌پردازد و شامل مطالعات ویژگی‌ها و مشخصات فی پروژه بر اساس نتایج توسعه داده شده مطالعات بازار می‌باشد. هدف از مطاله فنی پروژه بررسی توجیه‌پذیری و امکان اجرای آن از دید فنی است. این بخش از طرح توجیهی شامل موارد زیر می‌باشد:

1-2- بررسی پروژه

• موقعیت مکانی پروژه
• جدول سطوح پروژه
• پلان طبقات پروژه
• تصاویری از منطقه

2-2- تدوین برنامه فروش پروژه

• برآورد استراتژی فروش در پروژه
• برآورد قیمت فروش پروژه به تفکیک طبقات
• تعیین نظام پرداخت پروژه

3-2- برآورد هزینه های پروژه

• هزینه زمین پروژه
• هزینه مجوزهای شهرداری، نظارت، مشاوره و …
• هزینه ساخت پروژه
• هزینه مالی پروژه
• هزینه تجهیز دفتر فروش

 

بخش سوم نگارش نوشتن طرح توجیهی : مطالعات اقتصادی (Economic Study)

در هر پروژه‌ای باید بر اساس میزان هزینه های ثابت و متغیر (هزینه‌های ساخت، مواد، عوارض و …) سودآوری پروژه را ارزیابی کرد. مطالعات و امکان سنجی اقتصادی این امکان را می دهد تا میزان سودآوری پروژه و تجزیه و تحلیل ریسک‌های موجود تصمیم مناسب گرفت. در این بخش از نگارش طرح توجیهی موارد زیر مطرح می‌گردد: 

3-1- برآورد اولیه از اقتصاد کلان پروژه بدون درنظرگرفتن ارزش زمانی پول

در این بخش اطلاعات اولیه پروژه که برای شروع ضروری هستند، باید به دست آید.
•تخمین متراژ خالص مورد نیاز اولیه
• محاسبه متراژ ناخالص اولیه پروژه
• تخمین مدت زمان ساخت
• محاسبه هزینه‌های اجرای پروژه
• مخاسبه هزینه‌های احتمای برای تامین سرمایه
• قیمت زمین
• برآورد درآمد فروش متراژ خالص کاربری‌های مختلف پروژه مطابق برنامه فروش
• محاسبه کل درآمد حاصل از فروش
• تخمین هزینه های مربوط به ارزیابی، تبلیغ و فروش
• محاسبه کل هزینه های پروژه
• محاسبه سود خالص
• محاسبه نرخ بازگشت سرمایه پروژه (ROR)

3-2- جریان نقدی خروجی پروژه (Cash Out Flow)

• اگر اقساط وجود داشت نیاز به محاسبه جریان نقد ملک وجود دارد
• در صورت نیاز محاسبه جریان نقدی که بابت تامین سرمایه پرداخت می‌شود
• در صورت دارا بودن اقساط نیاز به محسابه جریان نقدی هزینه عوارض ساخت است
• جریان نقد در هزینه های ساخت متناسب با تورم موجود محاسبه می‌شود
• در نظر گرفتن تمامی جریان نقدی که در پروژه خارج می‌شود

3-3- جریان نقدی ورودی پروژه (Cash In Flow)

  • ارائه میزان عرضه و فروش با توجه به قیمت روز
  • محاسبه درآمد طبق کاربری‌های مختلفی که مطابق برنامه فروش است
  • مشخص کردن روند دریافت اقساط، درصد و نقدینگی حاصل از فروش
  •  مشخص کردن کل درآمد حاصل از پروژه

3-4- جریان نقدی خالص پروژه (Net Cash Flow)

جریان نقدی خالص پروژه به همراه جریان نقدی خالص تجمعی، جریان نقدی خالص ارزش فعلی پروژه و جریان نقدی ارزش فعلی خالص تجمعی پروژه

3-5- محاسبه شاخص های اقتصادی پروژه

در این بخش با استفاده از روش های خاص اقتصاد مهندسی سودآوری پروژه با در نظر داشتن برخی شاخص‌هایی که در ادامه نام برده‌ایم، انجام می‌شود.
• ارزش فعلی خالص درآمدهای پروژه
• ارزش فعلی خالص هزینه‌های پروژه
• ارزش فعلی خالص (NPV) پروژه
• نرخ بازده داخلی (IRR) سالانه پروژه
• شاخص سودآوری پروژه PI (نسبت منافع به مخارج B/C)
• نرخ بازده داخلی تعدیل شده (MIRR) سالانه پروژه
• مقدار سرمایه اولیه‌ای که تا پایان کار بدون توقف لازم است
• محاسبه نقطه سربه‌سر پروژه (Break-Even Analysis)
1- دوره بازگشت سرمایه عادی (NPP)
2- دوره بازگشت سرمایه پویا (DPP)

3-6- تجزیه وتحلیل ریسک های اقتصادی پروژه (Economic Risk Analysis)

محاسبه ریسک‌های اقتصادی یکی از مهم ترین پارامترها در برآورد سودآوری پروژه است. با در نظر داشتن ریسک‌های منفی که آنالیز حساسیت گفته می‌شود، می‌توان از امینت اجرایی پروژه اطمینان حاصل نمود. برای این منظور سه شاخص باید در نظر گرفته شود.

• اندازی گیری ریسک کاهش قیمت پیش بینی شده
• محاسبه ریسک افزایش قیمت‌هایی که برای هزینه ها برآورد شده
• آنالیز حساسیت ریسک تغییر تورم و تاثیر آن بر هزینه ها

 

کاربرد نوشتن طرح توجیهی

کاربرد نوشتن طرح توجیهی

معمولا طرح توجیهی کسب و کار برای یکی از دو هدف کلی زیر تهیه می گردد:

هدف اول : مطالعات امکان سنجی معمولا برای تامین منابع مالی طرح های جهت سرمایه گذاری ارائه می گردد. تا بر اساس برنامه ریزی و منابع مورد نیاز و ههچنین با توجه به درآمد ها و شرایط بازگشت سرمایه ( نقطه سر به سر )، سرمایه گذار ( بانک ها ، ارگان ها و نهاد های ذی نفع و … ) را متقاعد کنند تا در پروژه مشارکت کند. بررسی سرمایه گذاری در سه بخش مطالعات بازار، مطالعات فنی و مطالعات مالی انجام می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله اهداف طرح توجیهی را مطالعه نمایید.

هدف دوم : در زمان راه اندازی و توسعه یک کسب و کار برای دریافت جواز از سازمان و ارگان ها دولتی مختلف نیاز به تهیه طرح توجیهی است.  

 

خدمات مرکز مشاوره کسب و کار  کاردوک

شرکت کاردوک یکی از شرکت های مشاوره کسب و کار و ارائه طرح توجیهی می باشد که با داشتن سابقه چندین ساله در زمینه های مختلف مشاوره ای و اجرایی شایستگی خود را اثبات کرده است. این مجموعه با آماده سازی صدها طرح توجیهی در زمینه های مختلف از اعم از طرح توجیهی صنعتی ، طرح توجیهی خدماتی ، طرح توجیهی کشاورزی و ... آماده تهیه و دریافت سفارش طرح توجیهی می باشد. برای آشنایی بیشتر از طرح توجیهی انجام شده توسط تیم کاردوک توصیه می کنیم مقاله انواع طرح توجیهی انجام شده توسط تیم کاردوک را مطالعه نمایید.

  • تهیه و مشاوره طرح توجیهی و امکان سنجی طرح با استفاده از نرم افزار کامفار توسط متخصصین کارآمد مهندسی
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشین آلات، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان
  • راه اندازی و اجرای پروژه های صنعتی و خدماتی
  • کمک به تامین نیروی انسانی نصب، راه اندازی ماشین آلات و تاسیسات عمومی طرح
  • مشاوره بازاریابی و صادرات محصول با کیفیت به کشورهای دیگر
  • مشاوره اصلاح تکنولوژی، نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی
  • مشاوره ارتقا بهروری بنگاه

 

 

 

 

برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 

منبع: نوشتن طرح توجیهی



:: برچسب‌ها: نوشتن طرح توجیهی ,
:: بازدید از این مطلب : 879
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاردوک

طرح توجیهی مولدهای ترکیبی تولید برق و حرارت کوچک مقیاس برای واحد خصوصی با توجه به افزایش مصرف و اتلاف انرژی در واحدهای بزرگ، فرصت مناسبی جهت سرمایه گذاری را نشان می‌دهد. در دنیای امروز مصرف سرانه انرژی به ویژه انرژی الکتریکی یکی از مهمترین عوامل و شاخص‌های پیشرفت صنعتی و توسعه اقتصادی یک کشور محسوب شده است. با توجه به نقش ویژه این انرژی در صنایع پیشرفته می‌توان نتیجه گرفت که خون رگ‌های جهان صنعتی انرژی الکتریکی است و نقش سازنده و توسعه‌ای تولید، انتقال، توزیع و کنترل نیروی برق به عنوان یکی از زیرساخت‌های اصلی توسعه مورد توجه تمامی کشورهاست.

 

برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 منبع : طرح توجیهی تولید برق

اهمیت صنعت برق و مولد

برق مهم‌ترین موتور محرک صنعت و پیشران اقتصاد است و در تمامی زمینه‌های توسعه‌ای نقش کلیدی دارد. در حال حاضر مصرف برق کشور 59هزار مگاوات است و توان تولید برق کشور نیز 59 هزار مگاوات است. احداث نیروگاه‌های برق بزرگ مقیاس بسیار پر هزینه و سرمایه‌بر است.

در شبکه‌های گسترده تولید انتقال و توزیع به دلیل گستردگی و اتلاف انرژی در بخش‌های مختلف، برای یک مگا وات نیازمند احداث 1/4 مگاوات ظرفیت نیروگاهی است این درحالی است که سالیانه با رشد متوسط  مصرف انرژی 4/3 درصد و در صنایع با رشد 11درصد مواجه هستیم.

احداث نیروگاه‌های ترکیبی برق و حرارت کوچک مقیاس به دلیل بازدهی بالا و اتلاف انرژی کمتر با استفاده از سرمایه گذاری بخش خصوصی راه حل موجهی است که در طی یک ده اخیر مورد حمایت دستگاه‌های اجرایی و سیاست گذار قرار گرفته است. این مولدها با تامین همزمان برق و حرارت بخش‌های مختلف اقتصادی همانند مجتمع‌های ساختمانی، سیستم بانکی، بیمارستان، واحد‌های تولیدی بخش بزرگی از کسری انرژی برق را که حدود ۸ تا ۹هزار مگاوات است را می‌توانند جبران نماید.

برای سفارش و نوشتن طرح توجیهی کلیک کنید.

اهمیت صنعت برق و مولد chp

 

 

طرح توجیهی تولید برق | معرفی محصولات       

در سیستم متراکم تولید کوچک مقیاس CHP همزمان برق و حرارت از طریق ترکیب موتورهای سیلندر پیستونی و ژنراتور با بهره‌گیری از بردهای کنترلی هوشمند و پیشرفته دارای کارایی مناسب، رگولاتور و مبدل برای تبدیل برق از DC به AC در خروجی سیستم است. این سیستم باعث یکنواخت شدن و بدون نوسان بودن ولتاژ و فرکانس برق به منظور جلوگیری از آسیب به دستگاه‌ها و تجهیزات برقی می‌شود. همچنین می‌توانند نیازهای حرارتی و الکتریکی یک مجتمع را تامین کنند و برق مازاد تولیدی خود را به شبکه تحویل دهند.

قدرت و توان سیستم

توان تولید این طرح 20مگاوات با دو شیفت کارکرد هر دستگاه در طول سال؛ برق مورد نیاز واحدهای صنعتی و مسکونی را تامین می‌نماید.

در ساختار ماژولار این سیستم خوراک مورد نیاز چیلر سرمایشی را نیز تامین می‌نماید؛ یعنی همزمان برق و حرارت(CHP) و نیزبرق، سرما و حرارت(CCHP) را نیز تامین نماید. این همزمانی و تولید متمرکز در مولد که بخشی از خروجی آن با استفاده از مبدل بازیافت اتلاف حرارت تامین می‌شود، کارایی سیستم را نسبت به سیستم‌های معمول بسیار افزایش می‌دهد. به همین دلیل روز به روز بر دامنه محبوبیت و كاربرد آن در کشورهای جهان افزوده شده است.

میزان بازدهی

در اكثر نیروگاه‌ها به دلیل اتلاف بسیاربالا میزان بازدهی 38 تا 52% بوده و بخش عمده‌ای از برق تولید شده نیز صرف تلفات شبکه انتقال، توزیع و مصرف در خود نیروگاه می‌شود، در مقابل در سیستم‌های CHP با حذف این تلفات، حدود ۸۰درصد از انرژی ورودی به انرژی مفید تبدیل می‌شود. اگر از باتری‌های ذخیره انرژی نیز استفاده شود، بازده به ۹۰درصد هم می‌رسد.

در ساختار اجرایی این سیستم از یک محرک موتور گازسوز، یک ژنراتور برای تولید برق بهره می‌برند و چون گرمای خروجی از موتور دارای دمای بالایی است؛ از آن جهت تولید آب داغ برای مصارف گرمایشی و بهداشتی استفاده می‌شود.

بنابراین با بهره گیری از این سیستم جدید ضمن بالا بردن بازدهی تا بیش از دو برابر سیستم‌های سنتی و به دلیل تولید انرژی در محل مصرف، اتلافات مربوط به شبکه انتقال و توزیع نیز حذف  می‌گردد و علاوه بر تامین برق پروژه و کاهش خاموشی‌های احتمالی ناشی از برق شبکه می‌تواند مازاد تولید خود را نیز از طریق شبکه برق سراسری به فروش برساند. برای مشاهده سایر انواع طرح توجیهی صنایع برق و الکترونیک کلیک کنید.

اهمیت صنعت برق و مولد chp

 

طرح توجیهی تولید برق | ویژگی‌های  محصول

مولدها بر اساس سوخت مصرفی در سه نوع مختلف قابل طراحی هستند: گازسوز، دیزلی و یا ترکیبی از هر دو می‌باشند. مشخصه‌های عملكردی سیستم تولید همزمان برق و حرارت با موتورهای احتراق داخلی كه از سوخت گاز طبیعی استفاده می‌نمایند را می‌توانید برای موتورهای مختلف از ما دریافت نمایید.

نرخ حرارتی و بازدهی بر اساس داده‌های تولیدكنندگان ماشین آلات و كاربردهـای صـنعتی تنظـیم شده اند. نسل جدید موتورها با سوخت گاز طبیعی دارای هزینه اولیه كم و راه اندازی سریع بوده و درصورت نگهداری مناسـب قابلیـت اطمینان بالایی دارند.

در این سیستم 50 تا 60 درصد بازیافت حرارت اتلافی موتـور  در آب مـورد نیـاز بـرای خنـک كـاری بدنـه و سیستم‌های خنک كاری روغن روانكاری جهت کارکرد در دماهایی پائین‌تر از دمای مورد نیاز برای تولید بخار به دست می‌آید. بـا افـزایش بازده الكتریكی مقدار انرژی حرارتی نـسبت توان به حرارت در سیستم CHP افزایش می‌یابد.

باید اذعان کرد که فناوری موتورهای پیـستونی پیـشرفت زیادی نموده و منجر به افزایش بازده سوخت و كاهش آلودگی شده است. در موتورهای گازسوز پیشرفته با بهبود طراحـی كنترل احتراق سطح تولید NOx به 50 ppmv رسیده است. بهره گیری از فن‌آوری‌های مولدهای مقیاس کوچک در قیاس با الگوهای سنتی تولید برق مبتنی بر بهره برداری از تعداد محدودی نیروگاه بزرگ مقیاس مرکزی و انتقال و توزیع انرژی به منابع مصرف که ممکن است تا هزاران کیلومتر دورتر از محل تولید باشند، دارای مزیت‌های فراوانی است.

مشکلات مربوط به الگوهای معمول

در الگوهای معمول تولید مرکزی ضمن بازده پایین در بخش تولید با اتلاف بخش قابل توجهی از انرژی در گذر از شبکه‌های انتقال و توزیع مواجه هستیم. در نیروگاه‌های بزرگ علاوه بر اتلاف حرارتی با افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای مخرب محیط زیست مواجه هستیم و به علت نیاز به شبکه‌ای وسیع و پیچیده جهت انتقال و توزیع، همواره در معرض آسیب‌های ناشی از بلایای طبیعی و حوادث نیز هستیم.

اهمیت صنعت برق و مولد chp

 

 

طرح توجیهی تولید برق | كد آیسیک واحدهای CHP

بر اساس سیستم طبقه‌بندی آیسیک کد‌‌‌‌ محصولات مرتبط با مولدهای تولید ترکیبی برق و حرارت به شرح زیر می‌باشد.

جدول 3- کد آیسیک محصولات

نام کالا کد ISIC
مولد برق مقیاس كوچک برای تأمین برق و حرارت موتور تراكمی 3110612370
مولد برق مقیاس كوچك برای تأمین برق و حرارت با موتور جرقه ای 3110612369
تولید ترکیبی برق وگرما ( (chp) 40101111
مولدهای مقیاس كوچک CHP تولید همزمان برق و گرما 31101341

طرح توجیهی تولید برق | کالای جایگزین و مکمل محصول

مولدهای تولید برق متمرکز می‌توانند جایگزین این مولدها باشند، ولی با توجه به اینکه کاربرد این محصولات از نظر تولید برق در صنایع مختلف متفاوت است؛ لذا در بسیاری از مواقع با توجه به ترکیبی بودن کاربردها نمی‌توانند جایگزین مناسبی برای این محصول باشند.

همان گونه که از شکل زیر برداشت می‌شود، برای دست‌یابی به 30 واحد برق و 45 واحد حرارت در سیستم‌های رایج، باید سوختی معادل 147واحد به سیستم وارد کرد، در صورتی که در شرایط مشابه برای سیستم CHP سوخت مصرفی معادل با 100 واحد است. در واقع برای تولید برق و حرارت یکسان در دو سیستم مورد مقایسه، به ازای هر 2مترمکعب گاز در سیستم CHP معادل 2/3متر مكعب در سیستم‌های رایج گاز مصرف می‌شود. این سیستم‌ها می‌توانند میزان خروجی حرارتی را از 50 تا 100% تغییر دهند تا به خوبی با نیازهای حرارتی مجتمع نیز منطبق شوند.

طرح توجیهی تولید برق chp

 

CHP تولید همزمان برق و انرژی حرارتی مفید از یک منبع انرژی توسط یک سیستم یکپارچه است. به عبارت دیگر در بعضی صنایع انرژی سوخت مصرفی به شکل حرارت تلف می‌شود. سیستم‌های CHP این حرارت تلف شده را مورد استفاده مجدد قرار داده و آن را به انرژی مفید تبدیل می‌کنند. در سیستم CHP برای تولید برق و حرارت در مقایسه با آنچه که سیستم‌های مجزا تولید می‌کنند، حداقل 35درصد سوخت کمتری مصرف می‌شود. بدین ترتیب سیستم‌های CHP علاوه بر صرفه جویی در منابع محدود سوخت‌های فسیلی، به کاهش آلودگی محیط زیست نیز کمک شایانی می‌کنند.

طرح توجیهی تولید برق | موارد کاربرد

مولدهای کوچک مقیاس را می‌توان در مجتمع‌هایی به شرح زیر بکار گرفت:

  • استفاده‌های برودتی و تامین برق آپارتمان‌ها، هتل‌ها، مراکز کنفرانس، رستوران‌ها، آسایشگاه‌ها و مراکز نگهداری
  • ادارات و ساختمان‌های شهری، بیمارستان‌ها، مجتمع‌های ورزشی، مدارس با امکانات ورزشی، استخرهای داخلی و خارجی
  • ساختمان‌های تجاری، سوپرمارکت‌ها، فروشگاه‌ها و.../ کارگاه‌ها، تولیدی، گلخانه‌ها و بلوک‌ها یا مجتمع‌های مسکونی، پارک‌های مراکز تجاری و تفریحی.

کاربرد صنعتی مولدهای CHP در کارخانه‌های نیازمند برق و حرارت مرکزی است که پایداری و حساس به قطعی برای آن‌ها ضرورت دارد. از جمله این کارخانه‌ها عبارتند از:

  • صنایع چوب و کاغذسازی، فرایندهای تولید موادغذایی، صنایع نساجی، صنایع داروسازی، صنایع سرامیک سازی، صنایع سیمان و آجر و سرامیک سازی، پالایشگاه‌های نفت و پتروشیمی، صنایع نساجی، كارخانجات تولید مواد فاسد شدنی و غذایی (لبنیات و ...)، صنایع لاستیک سازی، صنایع خودروسازی، صنایع ذوب فلزات و كوره‌های ریخته گری، صنایع نساجی

طرح توجیهی مولدهای تولید برق | مزایای استفاده از سیستم های CHP

بازدهی بالا با تولید هم‌زمان گرما و برق در سیستم‌های CHP ساخته شده توسط کمپانی‌های معتبر، مصرف انرژی را کاهش داده و می‌توان به بازده 92درصد رساند که در مقایسه با بازده 38 تا 52درصدی تولید برق در سیستم‌های سنتی که در آن‌ها باید انرژی گرمایشی به طور جداگانه توسط دیگ‌های بخار فراهم شود بازدهی بسیار مطلوبی را دارا می‌باشد.

در این سیستم‌ها ضمن کاهش تلفات بدلیل عدم نیاز به انتقال طولانی انرژی از محل تولید تا محل مصرف و امکان استفاده از مانیتورینگ تمامی فرایندها و وضعیت تولید و شاخص‌های کارکردی و نظارت و همچنین تولید الکتریسیته در محل، میزان ایمنی و قابلیت اطمینان در تامین پایدار برق و حرارت مورد نیاز بسیار بالا می رود.

تاثیر سیستم بر محیط زیست

حفاظت از محیط زیست و منابع آن، کاهش مصرف سوخت، کاهش سطح انتشار گازهای دی اکسید‌كربن CO2 ، NOX و منواکسید کربن CO و سهم بالا در جلوگیری از تغییرات آب و هوایی از مزایای CHP در مقایسه با سیستم‌های تولید برق و حرارت سنتی است. سیستم CHP با بهره گیری از طراحی و عایق بندی مناسب، آلودگی صوتی بسیار پایینی داشته و با استفاده کاتالیست‌های تصفیه موجب كاهش انتشار آلودگی‌ها و افزایش بازدهی می‌شود.  

به همین دلیل است که سیستم از سیاست‌های تشویقی دولت شامل: سوخت ارزان قیمت، نرخ خرید تضمینی، کمک به تامین تسهیلات ریالی و ارزی مورد نیاز و بخشودگی تعرفه گمرگی ماشین آلات خارجی بهره مند است.

قابلیت تامین بار گرمایی برای یک چیلر جذبی باعث افزایش بیشتر بازدهی و زمان بهره وری از CCHP در طول سال چه در گرمایش و چه سرمایش می‌شود.

طرح توجیهی تولید برق | دانش فنی محصول

سیستم CHP دارای موتور گازسوز، ژنراتور و یک سیستم مبدل حرارت است. در این سیستم موتور گازسوز، ژنراتور را برای تولید برق سه فاز به حرکت در می‌آورد. برق تولیدی به شبکه توزیع ولتاژ پایین داده شده و می‌تواند به صورت محلی مصرف شود یا به شبکه برق سراسری وارد گردد. حرارت تولید شده به عنوان یک انرژی جانبی در سیستم CHP در نیروگاه‌های فعلی به هدر رفته و قابل مصرف نمی‌باشد، حرارت تولیدی در سیستم CHP برای تولید آب داغ برای مصارف گرمایشی و یا تولید آب گرم استفاده می‌شود.

در صورت عدم نیاز فوری به آب داغ تولیدی می‌توان آن را برای مواقع مورد نیاز در یک مخزن ذخیره کرد. برای اطمینان از بازدهی حداکثری، ضروری است ظرفیت سیستم‌های CHP بر اساس مجموعه نیازهای حرارتی پروژه انتخاب شود. در ضمن برای برآورده شرایط بارهای حرارتی حداکثر، می‌توان سیستم CHP را با دیگ‌های پربازده ترکیب کرد تا علاوه بر کاهش هزینه‌ها از حداکثر بازده سیستم هم بهره برد. این سیستم ها دارای نرم افزار کنترل با قابلیت ارتباط از راه دور و مانیتورینگ مرکزی می‌باشد كه تحلیل عملکرد و تشخیص خطا و عیب یابی را تسهیل کرده و دارای توانایی اعلان، یادآوری، برنامه سرویس و نگهداری است.

شاخص‌های مهم کارکردی دستگاه‌ها

مدل موتور ژنراتور، نوع موتور، میزان برق تولیدی، میزان حرارت تولیدی، حرارت اگزوز، دمای پایین، انرژی ورودی، راندمان الکتریکی، راندمان کل، عدد متان، وزن موتور و ژنراتور، تعداد سیلندر، دور موتور، میزان برق تولیدی، فرکانس الکتریکی، توان مکانیکی تولیدی، میانگین فشار موثر، میزان مصرف گاز و روغن، راندمان الکتریکی، ابعاد دستگاه، نسبت حرارت به قدرت، میزان کل حرارت بازیافتی و میزان مصرف سوخت گاز به ازای هر کیلوات برق تولید می‌باشد. 

اجزای تشکیل دهنده سیستم CHP

سیستم‌های تولید همزمان شامل چندین دستگاه عمده و بسیاری از اجزاء کوچک‌تر و تجهیزات جانبی می‌باشند، بخش‌های اصلی این سیستم‌ها عبارتند از:

1- محرک‌های اولیه

2-  تجهیزات الکتریکی

3-  دستگاه‌های بازیابی حرارت و چیلرهای جذبی

المان‌های اصلی در دو بخش اول این ساختار عبارتند از:

1-کنترلر حرارتی

2- موتور گاز سوز صنعتی با قدرت و بازدهی انرژی بالا و با قابلیت کنترل  خروجی ماژولار  

3- ژنراتور سینک شده جهت تولید برق

4- محفظه کنترل و کاهنده صدا

5- جعبه فرمان و بخش کنترل‌های سیستم CHP شامل صفحه کنترل لمسی، مانیتورینگ لحظه‌ای تمامی شاخص‌های عملکردی، کلید روشنایی، دکمه ریست، کلید سرویس، کلیدهای کنترل خروجی و تهویه هوای تابلوی کنترل، ترمینال عملکرد سیستم، کلید فعال سازی و آماده به کار کردن سیستم، دکمه توقف اورژانسی، قفل مخصوص تابلوی کنترل

6- عایق کاری و درزبندی مناسب بخش‌های روغن و روان کارها و سینی زیرین

7- انباره و مخزن کاهنده صدا جهت کاهش موثر و بهتر صدا

8- تجهیزات راه انداز و استارت اولیه متصل به باطری‌های راه انداز، جهت روشن نمودن سیستم بدون نیاز به برق خارجی

طرح توجیهی تولید برق chp

 

سیستم CHP ماژولار

این سیستم كلیه مزایای یک سیستم CHP استاندارد را ارائه می‌دهد، اما به دلیل طراحی سفارشی انعطاف بیشتری داشته و به مشخصات و قابلیت‌هایی را دارا می‌باشد که با سیستم‌های CHP استاندارد قابل دستیابی نیست. CHP ماژولار معمولاً از 7 بخش اصلی زیر تشکیل می‌شوند.

  1. ترکیب موتور دیزل یا گازی و ژنراتور الکتریکی با محفظه آکوستیک و فن تهویه
  2. مجموعه اجزای به کارگیرنده گازهای خروجی شامل مبدل‌های گاز خروجی، کاهنده‌های صدا و کاتالیست
  3. مجموعه موتور و مبدل حرارتی آب
  4. مجموعه دفع گرما با فن و رادیاتورها
  5. کاهنده‌های صدای تهویه
  6. مخازن روغن
  7. پنل کنترل

تمام مجموعه‌ها قابلیت سازگاری با نیازهای عملی پروژه‌ها را دارند. به طور مثال برای كاهش صدای خروجی گازها می‌توان از مجموعه اجزای کاهنده صدا استفاده کرد. البته ممکن است با توجه به مبدل‌ها برای دفع گرما به رادیاتورها نیاز نباشد كه در این حالت نسبت به حذف آن اقدام خواهد شد. از مزایای سیستم CHP ماژولار این است که به علت سازگاری مجموعه اجزای بکار رفته، با شكل و اندازه‌های مختلف محدودیتی در اندازه و یا طرح سازه نصب شده به وجود نمی‌آید.

در ضمن نقشه و ویژگی‌های مجموعه اجزا از ابتدای پروژه مشخص بوده و می‌توان در مرحله طراحی بدون هر گونه کار اضافی در محل، ملزومات مورد نیاز پروژه را از قبل در نظر گرفت.

سیستم CHP   ماژولار

 

بررسی بازار و رقبا

وزارت نیرو از احداث نیروگاه‌های مقیاس کوچک با بازدهی مناسب توسط بخش خصوصی حمایت کرده و این واحدها بصورت تضمینی می‌توانند برق خود را با وارد کردن به شبکه به فروش برسانند. در صورت نیاز با ثبت نام در سامانه بهین یاب و استفاده از معافیت‌های گمرگی ماشین آلات مورد نیاز خود را نیز وارد نمایند. در شزایط تضمین فروش محصول این طرح برای ده دستگاه 2مگا وات در فاز نخست امکانسنجی شده است.

تعداد مجوزها تولید انواع مولدهای برق  
56
پروانه های  بهره براری  تولید انواع پارچه بدون بافت  کشور
تعداد سرمایه اشتغال ظرفیت واحد
20 382746 345 30000 دستگاه
جوازهای تاسیس تولید انواع مولدهای برق تراکمی و مقیاس کوچک
34
طرح‌های در حال احداث تولید انواع مولدهای برق کوچک مقیاس
تعداد سرمایه اشتغال ظرفیت واحد
5 573325 91 20400 دستگاه

طرح توجیهی تولید مولدهای برق |  سرمایه گذاری مورد نیاز

بر اساس مطالعات انجام شده احداث واحد تولید برق با ظرفیت اسمی 20مگا وات در دو شیفت به صورت CHP یا CCHP نیاز به 861336 میلیون ریال  سرمایه گذاری دارد. نرخ بازدهی داخلی سرمایه گذاری بیشتر از 21درصد بوده و دوره برگشت سرمایه حدود 3/7 سال برآورد شده است. در ادامه خلاصه‌ای از نیازمندی‌های احداث این واحد با ظرفیت اسمی تولید به شرح ذیل در سال ارائه شده است:

مشخصات عمومی طرح

ردیف موضوع برآرود واحد
1 زمین   2500 متر مربع
2 زیربنا کل تولیدی ،خدماتی و ستادی مسقف   800 متر مربع

 

ردیف موضوع هزینه ها  (میلیون ریال )
1 سرمایه گذاری ثابت 813519
2 نرخ بازده سرمایه بكار گرفته شده (ROCE) (درصد)           35
3 دوره بازگشت سرمایه گداری     (سال( 3/7
  درصد فعالیت در نقطه سر به سر 49

طرح توجیهی تولید برق | مزایای اجرای طرح

  • دارای بخشودگی و معافیت گمرگی در صورت طی ضوابط قانونی
  • امکان فروش تضمینی محصول
  • امکان تامین سوخت مصرفی با بخشودگی قیمت  
  • امکان تامین برق و حرارت مرکزی بنگاه‌های صنعتی، مجتمع‌های مسکونی و تجاری با قیمت رقابتی
  • امکان تامین انرژی مراکز تولید رمز ارز با قیمت مناسب
  • امکان بازیافت انژی حرارتی تولید شده در موتورها
  • مزیت کشور در تامین گاز مورد نیاز در اغلب مناطق کشور

نتیجه مطالعات مالی و اقتصادی

تحقیقات بازار و ارایه معیارهای محاسبه هر یک از موارد برآورد سرمایه ثابت و در گردش و توضیح پیرامون هزینه‌های ثابت و متغیر طرح، پیش‌بینی و قیمت تمام‌شده و همچنین سود سالیانه طرح محاسبه گردیده است. بررسی مهم‌ترین شاخص‌های مالی و اقتصادی طرح با محاسبات مالی که از نرم‌افزار Comfar III Expert استخراج شده وضعیت قابل قبولی را به لحاظ مالی برای احداث مولدهای غیر متمرکز ترکیبی کوچک مقیاس نشان می‌دهد. مهم‌ترین مزیت این واحدها بازیافت انرژی حرارتی است که اگر امکان استفاده آن بصورت بخار، آب گرمکن و در تاسیسات بنگاه‌های صنعتی با مجتمع‌های تجاری و مسکونی همجوار فراهم گردد؛ به لحاظ اقتصادی وضعیت بسیار مساعدی‌تری را نشان می‌دهد.

جهت اخذ مجوزهای راه اندازی مولدهای کوچک مقیاس برق و تامین زیرساخت بر اساس پلان‌های مهندسی تولید استاندارد می‌توانید در تمامی مراحل انجام کار از زمان بررسی ایده تا پیاده سازی و زمان بهره‌برداری از مشاوران و کارشناسان خبره و با تجربه کاردوک کمک بگیرید.

      

خدمات قابل ارایه  کاردوک به  طرح‌ها و واحدهای

  • تهیه و مشاوره طرح توجیهی و امکان سنجی طرح با استفاده از نرم افزار کامفار توسط متخصصین کارآمد مهندسی
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشین آلات، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان
  • راه اندازی و اجرای پروژه های صنعتی و خدماتی
  • کمک به تامین نیروی انسانی نصب، راه اندازی ماشین آلات و تاسیسات عمومی طرح
  • مشاوره بازاریابی و صادرات محصول با کیفیت به کشورهای دیگر
  • مشاوره اصلاح تکنولوژی، نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی
  • مشاوره ارتقا بهروری بنگاه

 

برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 

 

منبع : طرح توجیهی تولید برق



:: برچسب‌ها: طرح توجیهی تولید برق ,
:: بازدید از این مطلب : 729
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاردوک

برای انجام مطالعات و نگارش طرح توجیهی صنایع ساختمانی لازم است که سه بخش؛ بازار، فنی و اقتصادی در طرح توجیهی به صورت کامل مورد بررسی قرار بگیرد. به همین دلیل در این مقاله به بررسی نحوه امکان سنجی پروژه‌های صنعت ساختمان می پردازیم و تعدادی از طرح‌های انجام شده توسط تیم کاردوک را در ادامه معرفی خواهیم کرد.

 

برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 

 منبع: طرح تولید صنایع ساختمانی

 

 

طرح های توجیهی صنایع و پروژه های ساختمانی

در این قسمت از مقاله طرح های توجیهی صنایع ساختمان و مصالح ساختمانی که توسط مجموعه کاردوک تدوین شده اند را منتشر نموده ایم. طرح‌های در حوزه ساخت مصالح ساختمانی و تولیدات و محصولاتی که در حوزه صنعت ساختمان مصرف دارند.

طرح توجیهی صنایع ساختمانی
طرح تولید اتصالات پی وی سی | نمونه و خلاصه طرح توجیهی انواع اتصالات PVC
طرح توجیهی تولید کاشی سرامیکی | طرح تولید کاشی های لعاب دار سرامیکی
طرح توجیهی تولید آجر | طرح تولید انواع آجر سفالی را چگونه بنویسیم؟
طرح توجیهی تولید هبلکس | طرح تولید بتن سبک گازدار AAC (هبلکس)
طرح توجیهی تولید سنگ مصنوعی | نوشتن طرح تولید سنگ مصنوعی

جهت نگارش هر یک از طرح‌های بروز با ما تماس بگیرید تا در سریع‌ترین زمان ممکن طرح توجیهی بروز مطابق با استانداردهای مالی و بانکی کشور با خروجی کامفار مطابق با استاندارد سازمان UNIDO را تقدیم‌تان نماییم؛ که علاوه بر اخذ تسهیلات بانکی برای دریافت مجوزهای لازم و ارائه به سرمایه گذار یا توجیه ارگان‌های داخلی و خارجی بتوانید از آن بهره ببرید. جهت سفارش و نوشتن طرح توجیهی کلیک کنید.

 

طرح توجیهی صنایع ساختمانی و پروژه های ساختمان سازی

همانطور که گفته شد سه بخش مهم در امکان سنجی و طرح توجیهی در حوزه صنعت ساختمان وجود دارد که عبارت است :

  • مطالعات بازار (Market Study)
  • مطالعات فنی (Technical Study)
  • مطالعات اقتصادی (Economic Study)

که هر کدام را در ادامه بررسی کرده‌ایم.

 

 بخش اول : مطالعات بازار در طرح توجیهی ساختمان (Market Study)

در این بخش از طرح توجیهی به بررسی کامل منطقه راه اندازی پروژه پرداخته می‌شود. هدف مطالعات بازار، شناسایی هدف پروژه، تحلیل دقیق (از جمله سیاست های مدیریتی و ...)، شناسایی فرصت و تهدیدهای موجود در منطقه، کاهش ریسک پروژه و ... می‌باشد. به طور کلی می‌توان گفت که هدف از انجام تحقیقات بازار بررسی و پیشنهاد پتاسیل‌های ارزش آفرین موجود در منطقه جهت اطمینان یافتن سرمایه‌گذار برای سرمایه گذاری در منطقه پروژه می‌باشد. علاوه بر موارد ذکر شده خروجی تحقیقات بازار به منظور اطلاعات اولیه برای انجام مطالعات فنی به کار گرفته می‌شود. به طور کلی می‌توان گفت که در این بخش از امکان سنجی ساختمان موارد زیر مورد بررسی قرار می‌گیرد:

1-1- شناخت محیط و منقطه پروژه

  • شناخت موقعیت جغرافیایی و مکانی پروژه
  • بررسی شاخص های جمعیت شناختی منقطه پروژه
  • بررسی پتانسیل ها، زیرساخت و امکانات رفاهی و تفریحی در منطقه
  • بررسی دسترسی‌های پروژه از طریق شریان‌های اصلی و وسایل حمل و نقل عمومی

2-1- مطالعه کاربری و پروژه های تاثیرگذار منطقه

  • بررسی مشخصات، ویژگی‌ها، امکانات و ... پروژه‌های رقیب در منطقه پروژه (توجه داشته باشید که شامل پروژه‌های در حال ساخت نیز می‌شود)
  • تحقیقات بازار و بررسی سیاست‌های قیمت گذاری
  • بررسی قیمت پروژه‌های مشابه در منطقه
  • بررسی موقعیت مکانی پروژه نسبت به منقطه پروژه‌های موفق و شاخص 
  • تدوین نقشه قیمت منطقه ( price map )

3-1- بررسی معاملات مسکن

  • بررسی شرایط کلی حاکم بر بازار مسکن و عوامل تاثیر گذار بر آن در منطقه
  • حجم معاملات مسکن در منقطه
  • قیمت معاملات مسکن در منقطه
  • شاخص‌های آماری مسکن
  • بررسی اجاره بهای مسکن در منقطه

4-1- جمع بندی مطالعات بازار و ارائه پیشنهاد ها

  • تجزیه و تحلیل نقات قوت و ضعف و فرصت‌ها و تهدیدهای موجود (swot) پروژه
  • برآورد بازار هدف پروژه 
  • برآورد عرضه و تقاضای پروژه

 

بخش دوم : مطالعات فنی در طرح توجیهی ساختمان (Technical Study)

مطالعات فنی به بررسی توجیه‌پذیر بودن پروژه از لحاظ فنی می‌پردازد و شامل مطالعات ویژگی‌ها و مشخصات فی پروژه بر اساس نتایج توسعه داده شده مطالعات بازار می‌باشد. هدف از مطاله فنی پروژه بررسی توجیه‌پذیری و امکان اجرای آن از دید فنی است. این بخش از طرح توجیهی شامل موارد زیر می‌باشد:

1-2- بررسی پروژه ساختمان

• موقعیت مکانی پروژه
• جدول سطوح پروژه
• پلان طبقات پروژه
• تصاویری از منطقه

2-2- تدوین برنامه فروش پروژه ساختمان

• برآورد استراتژی فروش در پروژه
• برآورد قیمت فروش پروژه به تفکیک طبقات
• تعیین نظام پرداخت پروژه

3-2- برآورد هزینه های پروژه ساختمان

• هزینه زمین پروژه
• هزینه مجوزهای شهرداری، نظارت، مشاوره و ...
• هزینه ساخت پروژه
• هزینه مالی پروژه
• هزینه تجهیز دفتر فروش

 

بخش سوم : مطالعات اقتصادی در طرح توجیهی ساختمان (Economic Study)

در هر پروژه‌ای باید بر اساس میزان هزینه های ثابت و متغیر (هزینه‌های ساخت، مواد، عوارض و ...) سودآوری پروژه را ارزیابی کرد. مطالعات و امکان سنجی اقتصادی این امکان را می دهد تا میزان سودآوری پروژه و تجزیه و تحلیل ریسک‌های موجود تصمیم مناسب گرفت. در این بخش از طرح توجیهی ساختمان موارد زیر مطرح می‌گردد: 

3-1- برآورد اولیه از اقتصاد کلان پروژه بدون درنظرگرفتن ارزش زمانی پول

در این بخش اطلاعات اولیه پروژه که برای شروع ضروری هستند، باید به دست آید.
•تخمین متراژ خالص مورد نیاز اولیه
• محاسبه متراژ ناخالص اولیه پروژه
• تخمین مدت زمان ساخت
• محاسبه هزینه‌های اجرای پروژه
• مخاسبه هزینه‌های احتمای برای تامین سرمایه
• قیمت زمین
• برآورد درآمد فروش متراژ خالص کاربری‌های مختلف پروژه مطابق برنامه فروش
• محاسبه کل درآمد حاصل از فروش
• تخمین هزینه های مربوط به ارزیابی، تبلیغ و فروش
• محاسبه کل هزینه های پروژه
• محاسبه سود خالص
• محاسبه نرخ بازگشت سرمایه پروژه (ROR)

3-2- جریان نقدی خروجی پروژه (Cash Out Flow)

• اگر اقساط وجود داشت نیاز به محاسبه جریان نقد ملک وجود دارد
• در صورت نیاز محاسبه جریان نقدی که بابت تامین سرمایه پرداخت می‌شود

• در صورت دارا بودن اقساط نیاز به محسابه جریان نقدی هزینه عوارض ساخت است
• جریان نقد در هزینه های ساخت متناسب با تورم موجود محاسبه می‌شود
• در نظر گرفتن تمامی جریان نقدی که در پروژه خارج می‌شود

3-3- جریان نقدی ورودی پروژه (Cash In Flow)

  • ارائه میزان عرضه و فروش با توجه به قیمت روز
  • محاسبه درآمد طبق کاربری‌های مختلفی که مطابق برنامه فروش است
  • مشخص کردن روند دریافت اقساط، درصد و نقدینگی حاصل از فروش
  •  مشخص کردن کل درآمد حاصل از پروژه

3-4- جریان نقدی خالص پروژه (Net Cash Flow)

جریان نقدی خالص پروژه به همراه جریان نقدی خالص تجمعی، جریان نقدی خالص ارزش فعلی پروژه و جریان نقدی ارزش فعلی خالص تجمعی پروژه

3-5- محاسبه شاخص های اقتصادی پروژه

در این بخش با استفاده از روش های خاص اقتصاد مهندسی سودآوری پروژه با در نظر داشتن برخی شاخص‌هایی که در ادامه نام برده‌ایم، انجام می‌شود.
• ارزش فعلی خالص درآمدهای پروژه
• ارزش فعلی خالص هزینه‌های پروژه
• ارزش فعلی خالص (NPV) پروژه
• نرخ بازده داخلی (IRR) سالانه پروژه

• شاخص سودآوری پروژه PI (نسبت منافع به مخارج B/C)
• نرخ بازده داخلی تعدیل شده (MIRR) سالانه پروژه
• مقدار سرمایه اولیه‌ای که تا پایان کار بدون توقف لازم است

• محاسبه نقطه سربه‌سر پروژه (Break-Even Analysis)
1- دوره بازگشت سرمایه عادی (NPP)
2- دوره بازگشت سرمایه پویا (DPP)

3-6- تجزیه وتحلیل ریسک های اقتصادی پروژه (Economic Risk Analysis)

محاسبه ریسک‌های اقتصادی یکی از مهم ترین پارامترها در برآورد سودآوری پروژه است. با در نظر داشتن ریسک‌های منفی که آنالیز حساسیت گفته می‌شود، می‌توان از امینت اجرایی پروژه اطمینان حاصل نمود. برای این منظور سه شاخص باید در نظر گرفته شود.

• اندازی گیری ریسک کاهش قیمت پیش بینی شده
• محاسبه ریسک افزایش قیمت‌هایی که برای هزینه ها برآورد شده
• آنالیز حساسیت ریسک تغییر تورم و تاثیر آن بر هزینه ها

 

 

خدمات قابل ارایه  کاردوک به  طرح‌ها و واحدهای

  • تهیه و مشاوره طرح توجیهی و امکان سنجی طرح با استفاده از نرم افزار کامفار توسط متخصصین کارآمد مهندسی
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشین آلات، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان
  • راه اندازی و اجرای پروژه های صنعتی و خدماتی
  • کمک به تامین نیروی انسانی نصب، راه اندازی ماشین آلات و تاسیسات عمومی طرح
  • مشاوره بازاریابی و صادرات محصول با کیفیت به کشورهای دیگر
  • مشاوره اصلاح تکنولوژی، نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی
  • مشاوره ارتقا بهروری بنگاه

 

برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.

منبع: طرح تولید صنایع ساختمانی



:: برچسب‌ها: طرح توجیهی صنایع ساختمانی ,
:: بازدید از این مطلب : 692
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاردوک

در طرح توجیهی توليد شن و ماسه به چه مباحثی اشاره می‎شود؟ خردایش و دانه بندی شن و ماسه به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد تقریباً در تمامی کشورها جزء لاینفک مصالح مورد استقاده در اجرای پروژه‌های عمرانی به ویژه راه سازی محسوب می‌شود. از آنجائی که حمل و نقل شن و ماسه از فواصل زیاد پر هزینه و گاهاً غیر عملی است، تولید آن نیاز به تکنولوژی  پیچیده‌ای ندارد. لذا شن و ماسه مورد نیاز هر کشور غالباً در داخل آن کشور تولید می‌شود و در نتیجه میزان تولید در هر کشور تابعی از میزان پروژه‌های اجرایی مناطق مختلف در آن کشور است. در ادامه خلاصه ای از طرح توجیهی شن و ماسه آورده شده است. جهت نوشتن طرح توجیهی کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه انواع طرح های توجیهی می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 منبع: طرح تولید شن و ماسه

طرح توجیهی معدن شن و ماسه | معرفی محصول

شن و ماسه در کاربری‌های مختلف به عنوان یک پرکننده و مستحکم کننده غیر فعال است که به طور معمول واکنشی با سایر ترکیبات مصرفی در اختلاط را نشان نمی‌دهد. به همین دلیل علاوه بر مصرف شن و ماسه در جاده سازی و در اسکلت و قطعات بتنی مورد مصرف در ساختمان‌ها كه اصلی‌ترين و مهم‌ترين محل مصرف شن و ماسه است، آن را در بخش‌های مختلف ساختمان‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌دهند. برای مثال در پی سازی ساختمان‌ها از بتون شن و ماسه استفاده می‌شود.

همچنين در ساختمان‌های آجری برای چيدن آجر از ملات ماسه سيمان استفاده می‌کنند و در كف سازی فضاهايی كه روی زمين ساخته می‌شود (همكف يا زير زمين)، جهت جلوگیری از نفوذ رطوبت به سطحی از شن‌ریزی با ابعاد مختلف استفاده می‌گردد و علاوه بر اين‌ها برای محفوظ نگاه داشتن لوله‌های تأسيسات عبوری از  كف ساختمان علاوه بر ضد زنگ، پشم شیشه و نايلون پيچی، روی آن‌ها را با يک لایه ماسه نرم غير آهكی می‌پوشاند. 

برای مشاهده سایر طرح توجیهی صنایع ساختمانی کلیک کنید.

طرح توجیهی معدن شن و ماسه | کدهای آیسیک

کد آیسیک نوعی طبقه بندی استاندارد برای فعاليت‌های توليدی است. هدف اصلی آیسیک فراهم كردن مجموعه‌ای از رده‌های فعاليتی است؛ به طوری كه در آن بتوان شاخص‌های اقتصادی را بر اساس نوع فعاليتی كه انجام می‌گیرد، طبقه بندی كرد. وزارت صنعت، معدن و تجارت از اين طبقه‌بندی برای دسته‌بندی فعاليت‌های صنعتی استفاده می‌نمايد. بر اساس سيستم طبقه بندی آيسيک کدهای مرتبط با شستشو و دانه‌بندی شن و ماسه کوهی به شرح ذیل ارائه شده است.

نام محصول کد   ISIC
شن و ماسه شستشو و دانه بندی شده 1410512350
شن و ماسه دانه بندی شده 1410512351
دانه بندی مصالح سنگی ساختمانی (شن، ماسه، بالاست) 1410412443
شن و ماسه كوهی 1410512326
شن و ماسه رودخانه‌ای 1410512327

 

طرح توجیهی توليد شن و ماسه | ویژگی‌های  محصول

رسوبات آبرفتی جوان مهم‌ترین منابع تامین شن و ماسه ساختمانی هستند. این رسوبات از یک طرف به دلیل رخنمون وسیع شان در سطح و از طرفی به دلیل ناچیز بودن پیوند ذرات شان به یکدیگر به سادگی قابل بهره‌برداری ‌می‌باشند. حدود نیمی از سطح کشور ما را رسوبات جوان پوشانده است. منشا این رسوبات متفاوت است و تنها گروه‌های به خصوصی از آن‌ها می‌توانند منبع تامین شن و ماسه ساختمانی باشند. شن و ماسه دانه بندی شده حاصل از فرآیند شستشو و خردایش و دانه بندی است، به عنوان محصول تعریف شده و مد نظر طرح در سایزهای زیر طبقه بندی می‎شود .

ماسه ها

دانه‎هایی كه قطر آن‎ها بین 0.02 تا 2 ميلی‎متر و شامل تقسيمات زير است.

1- ذرات دارای سایز بين 1 تا 2 ميلی متر را ماسه درشت می‌نامند.

2- ذرات دارای سایز بين 5/0 تا 1 ميلی متر را ماسه متوسط می‌نامند.

3- ذرات دارای سایز بين 2/0 تا 5/0 ميلی متر را ماسه ريز می‌نامند.

4- ذرات دارای سایز مابين 0.02 تا 2/0 ميلی متر را ماسه خيلی ريز می‌نامند.

ماسه برای تهیه انواع ملات‎ها، بتون و آجرهای ماسه-آهکی به کار می‌رود.

شن ها

دانه‌هایی که قطرشان بزرگتر از2 میلی متر باشد را شن می‌نامند و شامل انواع زیر است.

1- شن‌های ریز که شبیه به خرده سنگ هستند.

2- شن‌های گرد و دارای سطوح صاف (شن نخودی و بادامی).

3- شن‌های سوزنی که طول‌شان بیش از سه برابر عرض‌شان است.

4- شن‎های پولکی که عرض‌شان بیش از سه برابر ضخامت‎شان است.

طرح توجیهی توليد شن و ماسه | کالای جایگزین و مکمل محصول

کاربرد شن و ماسه در اکثریت موارد به عنوان فیلر (پرکننده) بوده و در اکثریت موارد مصرف نمی‌توان جایگزین خاصی را برای آن در نظر گرفت و در مواردی چون مصرف در تولید قطعات بتنی جایگزین‌هایی چون مواد پلیمری در  بلوک‎های پلی استایرنی، خاک رس در آجرهای سفالی و... متصور شد.

طرح توجیهی معدن شن و ماسه | موارد کاربرد

بتن: بيش از 75درصد بتن را مصالح خرده سنگی تشكيل می‌دهد. بسته به نوع و محل مصرف بتن ويژگی‎های دانه‎بندی شن و ماسه مناسب تغيير می‌نمايد.

راه‎سازی: مصالح سنگی خردیش شده، دارای مشخصات و عملكرد خاص مطابق استاندارد در قشرهای زير و لايه‌های فوقانی راه‎سازی به كار گرفته می‌شوند.

آسفالت: مشخصات مصالح خردایش شده سنگی (شن و ماسه طبيعی) بسته به نوع آسفالت و محل مصرف آن تغيير می‌كند.

بالاست: این نوع مصالح سنگی بايد بتواند علاوه بر نگهداری ريل‌ها و توزيع بار چرخ‎ها، زه‎كشی زيرسازی راه آهن را نيز انجام دهد.

مصالح نفوذ پذير: این توع مصالح سنگی به عنوان فيلتر و زه‌كش در سازه‌های مختلف از جمله سدهای خاكی به مصرف می‌رسد.

مصالح نفوذ ناپذير: از دانه‎بندی خاص سنگی جهت آب‎بندی ديواره مخازن و كانال‌ها، هسته‌های نفوذناپذير در سدهای خاكی و و سازه‎های مشابه آن به كار گرفته می‌شود.

لايه‌های مقاوم در برابر فرسايش: در بستر رودها، كانال‌ها، سطح خارجی سدهای خاكی و سنگ ريزه‌ای، حوضچه آرامش سدها و موج شكن‌ها ترکیبی سازنده لایه های مقاوم در برابر فرسایش به كار گرفته می‌شود و سازه را در مقابل هوازدگی و فرسايش آب باران، خشک و مرطوب شدن، يخ زدن و ذوب مكرر و اثر امواج محافظت می‌نمايد.

خاكريز: مصالح خردایش شده سنگی در بدنه سدهای خاكی، به عنوان پر كننده پشت كار در معادن و پشت ديواره‌های حايل در راه سازی و همانند آن مورد استفاده قرار می‎دهند.

مصارف صنعتی: انواع شن و ماسه سيليسی خالص در شيشه سازی، ريخته گری، تصفيه آب و غيره نيز مصرف می‌شود.

آجرسازی: از ماسه در تهیه آجرهای ماسه-آهکی استفاده می‎شود.

طرح توجیهی توليد شن و ماسه | دانش فنی پروژه و روش تولید

فرآیند تولید و فرآوری شن و ماسه دانه‎بندی شده کوهی در این طرح تولید براساس استفاده از سنگ معدنی انجام می‎پذیرد که شامل دو مرحله استخراج و انتقال آن به کارخانه و فرآوری آن در کارخانه می‌باشد. در ابتدا سنگ حمل شده از معدن توسط فیدر در سنگ شکن فکی خرد شده و از طریق نوارهای نقاله و الواتورها پس از انتفال و خرد شدن مجدد به سایزهای کوچک‌تر در کوبیت، هیدرو کن و ماسه ساز با استفاده از سرندهای چند طبقه و ماسه شور محصولات مختلف مورد نیاز بخش‌های عمرانی همانند ماسه شکسته، شن و ماسه شکسته در سایزهای مختلف تولید و بطور جداگانه در محل‌های مختلف در سایت تولید دپو می‌گردد تا پس از سفارش بر اساس توزین از کارخانه خارچ شود.   

خط-تولید-شن-و-ماسه-کوهی-۱

 

 استخراج 

برای استخراج سنگ مورد نیاز شن و ماسه کوهی در معدن از روش‌های نواری، آتشباری حفاری، انفجار یا با استفاده از بلدوزر انجام می‌شود.

خط-تولید-شن-و-ماسه-کوهی-۲

طرح توجیهی توليد شن و ماسه | ماشین آلات

سنگ شکن فکی که با اندازه دهانه‌های مختلف برای خرد كردن سنگ‎های سخت بکار می روند، دارای بدنه  فولادی است و برای تقویت ضربه پذیری بدنه از تسمه‌های تقويت کننده استفاده شده است. سایز سنگ خروجی از سنگ شكن‌ها حداقل 50 ميلی‌متر و ظرفيت توليد آن‌ها مابین 20 تن تا 250 تن در ساعت متغير است.

 

سرند

سرندها تفکیک مصالح به طريقی ساخته شده‌اند كه حركت ارتعاشی منظمی را در تمام سطح توری‌های آن ايجاد می‌نمايد. از آن‌ها برای دانه‌بندی انواع شن و ماسه طبيعی و شكسته استفاده می‌شود.

فیدر

فيدرهای مورد استفاده در سه نوع شاطونی، ويبره‌ای، زنجيری ساخته می‌شوند و به تناسب میزان تغذيه مصالح سنگ، كوه، شن و ماسه ساخته می‌شوند. 

ماسه شور

دستگاه ماسه شورهای حلزونی از كارآیی ساده و مناسبی برخوردار است و از آن توسط شافت مارپيچ آن برای شستشو و جداسازی ماسه‎های مخلوط  از خاک و ديگر مواد زائد استفاده می‌شود و دارای كفشک‌هایی از جنس لاستيكی و يا چدنی می‌تواند باشد . 

كوبيت

کوبیت‌ها در مدل‌های ظرفیتی مختلف از  120 تا 180تن در ساعت طراحی و ساخته می‌شوند و ميزان توليد آن را می‌توان با توجه به المان‌های تنظيمی دستگاه کالیبره نمود.  

هيدروكن (شن  و ماسه ساز )

هیدرو کن سنگ شكن مخروطی است و از مزايای اصلی استفاده از اين دستگاه، پائين بودن استهلاک و کارایی بالای آن است. دستگاه‌های سنگ شكن دارای تانک روغن هيدروليک و سیستم خنک كننده بوده و ظرفیت حداكثر توليد مصالح ريز دانه آن قابل توجه است.

 

 

الواتورها و نوار نقاله

نوار نقاله و الواتورهای در ابعادهای مختلف (طول – عرض) بر حسب نیاز در خط تولید مابین دستگاه‎های اصلی و برای انتقال مصالح به سطحی بالاتر و یا به بخش‌های دپو شن و ماسه به کار می‎رود و بر اساس برنامه‌ریزی تولید ساماندهی و مستقر می‌گردد.

طرح توجیهی توليد شن و ماسه | بررسی بازار و رقبا

تعداد کل پروانه بهره برداری تولید شن و ماسه صنعتی در کشور 1045 واحد است که با ظرفیت اسمی سالیانه 161میلیون تن در حال فعالیت می‌باشند. تعداد جوازهای تاسیس صادره 401 فقره در استان‌های کشور صادر شده است از آنجا که پیش شرط راه اندازی این طرح دسترسی به معادن شن و ماسه کوهی یا رودخانه‎ای است، لذا باید امکانسنجی راه اندازی طرح شن و ماسه در مناطقی صورت پذیرد که ضمن داشتن تقاضای مازاد بر تولید منطقه‎ای امکان تامین مصالح معدنی در آن موجود باشد.

طرح توجیهی معدن شن و ماسه | سرمایه گذاری مورد نیاز

بر اساس طرح اجرایی انجام شده احداث واحد تولید شن و ماسه کوهی در سال جاری با ظرفیت اقتصادی حدود  150تن در ساعت 292میلیارد ریال  سرمایه نیاز دارد. نرخ بازدهی داخلی سرمایه گذاری بیشتر از 25 درصد بوده و در کمتر از  چهار سال بعد از به تولید رسیدن سرمایه اولیه خود را برداشت می‌کنید.

سرمایه گذاری و مالی

ردیف موضوع هزینه ها  (میلیون ریال )
1 سرمایه گذاری ثابت 269979
2 سرمایه گذاری در گردش 22524
3 کل سرمایه گذاری 292503
4 نرخ بازده داخلی IRR 25/3
5 دوره برگشت سرمایه 3/5

  

طرح توجیهی توليد شن و ماسه | مزایای اجرای طرح

با توجه به مصارف متعدد شن و ماسه به عنوان کالایی ضروری در بخش‌های ساختمانی و عمرانی کشور و مزیت داشتن منابع مواد اولیه و تکنولوژی ساخت ماشین آلات در کشور به موازات تقاضای بالا در پروژه‎های زیر ساخت و عمرانی، جذابیت قابل قبولی در این زمینه هم جهت مصرف داخل با تکیه بر تولید محصولات استاندارد را دارا می‌باشد. در ادامه برخی مزایای اجرای این طرح ارائه شده است.

  • سودآوری، بازده و دوره برگشت مناسب سرمایه­ گذاری
  • امکان دسترسی به سازندگان داخلی جهت تولید ماشین آلات با کیفیت مطلوب

طرح توجیهی توليد شن و ماسه | نتیجه مطالعات مالی و اقتصادی

تحقیقات بازار و ارايه معيارهای محاسبه هر يک از موارد برآورد سرمايه ثابت و در گردش و توضيح پيرامون هزينه‌های ثابت و متغير طرح، پيش‌بينی و قيمت تمام‌شده و همچنين سود ساليانه طرح محاسبه گرديده است. مهم‌ترين شاخص‌های مالی و اقتصادی طرح با محاسبات مالی که از نرم‌افزار Comfar III Expert استخراج شده وضعيت قابل قبولی را به لحاظ مالی برای تولید با کیفیت نشان می‍‎دهد. جهت اخذ مجوزهای تولید این محصول و تامین زیرساخت براساس پلان‌های مهندسی تولید استاندارد و صادرات محور می‎توانید در تمامی مراحل انجام کار از زمان بررسی ایده تا پیاده سازی و زمان بهره برداری از مشاوران و کارشناسان خبره و با تجربه کاردوک کمک بگیرید.

 

خدمات قابل ارایه  کاردوک به  طرحها و واحدهای

  • تهیه طرح توجیهی و امکان سنجی طرح با استفاده از نرم افزار کامفار توسط متخصصین کارآمد مهندسی
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشین آلات، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان
  • کمک به تامین نیروی انسانی نصب، راه اندازی ماشین آلات و تاسیسات عمومی طرح
  • مشاوره بازاریابی و صادرات محصول با کیفیت به کشورهای دیگر
  • مشاوره اصلاح تکنولوژی، نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی
  • مشاوره ارتقا بهروری بنگاه

 

برای دریافت مشاوره کسب و کار در ایران و دیگر کشورها می‌توانید با کارشناسان مرکز کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید. 

 

منبع: طرح تولید شن و ماسه

 


:: برچسب‌ها: طرح توجیهی توليد شن و ماسه ,
:: بازدید از این مطلب : 726
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاردوک

شرکت کاردوک طی دهه گذشته در حوزه‌های مختلف در مشاوره سرمایه گذاری، تهیه طرح توجیهی، راه اندازی واحدهای مختلف و مطالعات امکانسنجی فعالیت دارد. بر اساس تجربیات‎مان در این سال‎ها شاهد بودیم که تهیه طرح توجیهی و انجام مطالعات امکان سنجی نقش مثبتی در تعدیل و منطقی نمودن انتظارات هر دو گروه متقاضی و سرمایه گذار و در نهایت ایجاد امکان سرمایه گذاری در طرحی با ویژگی‌های تجاری متعادل را دارد. در ادامه با معرفی زمینه های مختلف طرح توجیهی سعی در تسهیل فرایند سفارش طرح توجیهی را داریم.

 

جهت سفارش طرح توجیهی در حوزه های مد نظر خود می‌توانید با کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 منبع : سفارش طرح توجیهی

سفارش طرح توجیهی صنعتی

برای سفارش و تهیه طرح توجیهی در حوزه های مختلف صنعتی می توانید با تماس با مجموعه کاردوک و بعد از طی کردن چند گام ساده و دادن اطلاعات اولیه خود به کارشناس کاردوک در کمتر از چند ساعت هماهنگی ها برای تماس تلفی متقاضی با متخصص مربوطه با حوزه وی فراهم می گردد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مرورد طرح های توجیهی صنعتی کلیک کنید.

 

سفارش طرح توجیهی کشاورزی

برای سفارش و تهیه طرح توجیهی در حوزه های مختلف کشاورزی می توانید با تماس با مجموعه کاردوک و بعد از طی کردن چند گام ساده و دادن اطلاعات اولیه خود به کارشناس کاردوک در کمتر از چند ساعت هماهنگی ها برای تماس تلفی متقاضی با متخصص مربوطه با حوزه وی فراهم می گردد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مرورد طرح های توجیهی کشاورزی کلیک کنید.

 

سفارش طرح توجیهی صنفی

برای سفارش و تهیه طرح توجیهی در حوزه های مختلف صنفی می توانید با تماس با مجموعه کاردوک و بعد از طی کردن چند گام ساده و دادن اطلاعات اولیه خود به کارشناس کاردوک در کمتر از چند ساعت هماهنگی ها برای تماس تلفی متقاضی با متخصص مربوطه با حوزه وی فراهم می گردد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مرورد طرح های توجیهی صنفی کلیک کنید.

 

سفارش طرح توجیهی خدماتی

برای سفارش و تهیه طرح توجیهی در حوزه های مختلف خدماتی می توانید با تماس با مجموعه کاردوک و بعد از طی کردن چند گام ساده و دادن اطلاعات اولیه خود به کارشناس کاردوک در کمتر از چند ساعت هماهنگی ها برای تماس تلفی متقاضی با متخصص مربوطه با حوزه وی فراهم می گردد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مرورد طرح های توجیهی خدماتی کلیک کنید.

 

تماس جهت تهیه و سفارش طرح توجیهی با متخصصین کاردوک

برای دریافت راهنمایی و حل هر گونه مشکل احتمالی در سفارش طرح توجیهی می توانید با شماره دفتر کاردوک تماس بگیرید و یا به شماره زیر از طریق تلگرام یا واتس آپ پیام دهید.

شماره دفتر

021660418908

شماره واتس آپ و تلگرام

09351520300

 

طرح توجیهی و امکان سنجی

همانطور که گفته شد سه بخش مهم در امکان سنجی و طرح توجیهی وجود دارد که عبارت است :

  • مطالعات بازار (Market Study)
  • مطالعات فنی (Technical Study)
  • مطالعات اقتصادی (Economic Study)

که هر کدام را در ادامه بررسی کرده‌ایم.

 بخش اول : مطالعات بازار در طرح توجیهی (Market Study)

در این بخش از طرح توجیهی به بررسی کامل منطقه راه اندازی پروژه پرداخته می‌شود. هدف مطالعات بازار، شناسایی هدف پروژه، تحلیل دقیق (از جمله سیاست های مدیریتی و …)، شناسایی فرصت و تهدیدهای موجود در منطقه، کاهش ریسک پروژه و … می‌باشد. به طور کلی می‌توان گفت که هدف از انجام تحقیقات بازار بررسی و پیشنهاد پتاسیل‌های ارزش آفرین موجود در منطقه جهت اطمینان یافتن سرمایه‌گذار برای سرمایه گذاری در منطقه پروژه می‌باشد. علاوه بر موارد ذکر شده خروجی تحقیقات بازار به منظور اطلاعات اولیه برای انجام مطالعات فنی به کار گرفته می‌شود. به طور کلی می‌توان گفت که در این بخش از امکان سنجی موارد زیر مورد بررسی قرار می‌گیرد:

1-1- شناخت محیط و منقطه پروژه

  • شناخت موقعیت جغرافیایی و مکانی پروژه
  • بررسی شاخص های جمعیت شناختی منقطه پروژه
  • بررسی پتانسیل ها، زیرساخت و امکانات رفاهی و تفریحی در منطقه
  • بررسی دسترسی‌های پروژه از طریق شریان‌های اصلی و وسایل حمل و نقل عمومی

2-1- مطالعه کاربری و پروژه های تاثیرگذار منطقه

  • بررسی مشخصات، ویژگی‌ها، امکانات و … پروژه‌های رقیب در منطقه پروژه (توجه داشته باشید که شامل پروژه‌های در حال ساخت نیز می‌شود)
  • تحقیقات بازار و بررسی سیاست‌های قیمت گذاری
  • بررسی قیمت پروژه‌های مشابه در منطقه
  • بررسی موقعیت مکانی پروژه نسبت به منقطه پروژه‌های موفق و شاخص 
  • تدوین نقشه قیمت منطقه ( price map )

3-1- بررسی معاملات مسکن

  • بررسی شرایط کلی حاکم بر بازار مسکن و عوامل تاثیر گذار بر آن در منطقه
  • حجم معاملات مسکن در منقطه
  • قیمت معاملات مسکن در منقطه
  • شاخص‌های آماری مسکن
  • بررسی اجاره بهای مسکن در منقطه

4-1- جمع بندی مطالعات بازار و ارائه پیشنهاد ها

  • تجزیه و تحلیل نقات قوت و ضعف و فرصت‌ها و تهدیدهای موجود (swot) پروژه
  • برآورد بازار هدف پروژه 
  • برآورد عرضه و تقاضای پروژه

بخش دوم : مطالعات فنی در طرح توجیهی (Technical Study)

مطالعات فنی به بررسی توجیه‌پذیر بودن پروژه از لحاظ فنی می‌پردازد و شامل مطالعات ویژگی‌ها و مشخصات فی پروژه بر اساس نتایج توسعه داده شده مطالعات بازار می‌باشد. هدف از مطاله فنی پروژه بررسی توجیه‌پذیری و امکان اجرای آن از دید فنی است. این بخش از طرح توجیهی شامل موارد زیر می‌باشد:

1-2- بررسی پروژه 

• موقعیت مکانی پروژه
• جدول سطوح پروژه
• پلان طبقات پروژه
• تصاویری از منطقه

2-2- تدوین برنامه فروش پروژه 

• برآورد استراتژی فروش در پروژه
• برآورد قیمت فروش پروژه به تفکیک طبقات
• تعیین نظام پرداخت پروژه

3-2- برآورد هزینه های پروژه 

• هزینه زمین پروژه
• هزینه مجوزهای شهرداری، نظارت، مشاوره و …
• هزینه ساخت پروژه
• هزینه مالی پروژه
• هزینه تجهیز دفتر فروش

بخش سوم : مطالعات اقتصادی در طرح توجیهی (Economic Study)

در هر پروژه‌ای باید بر اساس میزان هزینه های ثابت و متغیر (هزینه‌های ساخت، مواد، عوارض و …) سودآوری پروژه را ارزیابی کرد. مطالعات و امکان سنجی اقتصادی این امکان را می دهد تا میزان سودآوری پروژه و تجزیه و تحلیل ریسک‌های موجود تصمیم مناسب گرفت. در این بخش از طرح توجیهی موارد زیر مطرح می‌گردد: 

3-1- برآورد اولیه از اقتصاد کلان پروژه بدون درنظرگرفتن ارزش زمانی پول

در این بخش اطلاعات اولیه پروژه که برای شروع ضروری هستند، باید به دست آید.
•تخمین متراژ خالص مورد نیاز اولیه
• محاسبه متراژ ناخالص اولیه پروژه
• تخمین مدت زمان ساخت
• محاسبه هزینه‌های اجرای پروژه
• مخاسبه هزینه‌های احتمای برای تامین سرمایه
• قیمت زمین
• برآورد درآمد فروش متراژ خالص کاربری‌های مختلف پروژه مطابق برنامه فروش
• محاسبه کل درآمد حاصل از فروش
• تخمین هزینه های مربوط به ارزیابی، تبلیغ و فروش
• محاسبه کل هزینه های پروژه
• محاسبه سود خالص
• محاسبه نرخ بازگشت سرمایه پروژه (ROR)

3-2- جریان نقدی خروجی پروژه (Cash Out Flow)

• اگر اقساط وجود داشت نیاز به محاسبه جریان نقد ملک وجود دارد
• در صورت نیاز محاسبه جریان نقدی که بابت تامین سرمایه پرداخت می‌شود

• در صورت دارا بودن اقساط نیاز به محسابه جریان نقدی هزینه عوارض ساخت است
• جریان نقد در هزینه های ساخت متناسب با تورم موجود محاسبه می‌شود
• در نظر گرفتن تمامی جریان نقدی که در پروژه خارج می‌شود

3-3- جریان نقدی ورودی پروژه (Cash In Flow)

  • ارائه میزان عرضه و فروش با توجه به قیمت روز
  • محاسبه درآمد طبق کاربری‌های مختلفی که مطابق برنامه فروش است
  • مشخص کردن روند دریافت اقساط، درصد و نقدینگی حاصل از فروش
  •  مشخص کردن کل درآمد حاصل از پروژه

3-4- جریان نقدی خالص پروژه (Net Cash Flow)

جریان نقدی خالص پروژه به همراه جریان نقدی خالص تجمعی، جریان نقدی خالص ارزش فعلی پروژه و جریان نقدی ارزش فعلی خالص تجمعی پروژه

3-5- محاسبه شاخص های اقتصادی پروژه

در این بخش با استفاده از روش های خاص اقتصاد مهندسی سودآوری پروژه با در نظر داشتن برخی شاخص‌هایی که در ادامه نام برده‌ایم، انجام می‌شود.
• ارزش فعلی خالص درآمدهای پروژه
• ارزش فعلی خالص هزینه‌های پروژه
• ارزش فعلی خالص (NPV) پروژه
• نرخ بازده داخلی (IRR) سالانه پروژه

• شاخص سودآوری پروژه PI (نسبت منافع به مخارج B/C)
• نرخ بازده داخلی تعدیل شده (MIRR) سالانه پروژه
• مقدار سرمایه اولیه‌ای که تا پایان کار بدون توقف لازم است

• محاسبه نقطه سربه‌سر پروژه (Break-Even Analysis)
1- دوره بازگشت سرمایه عادی (NPP)
2- دوره بازگشت سرمایه پویا (DPP)

3-6- تجزیه وتحلیل ریسک های اقتصادی پروژه (Economic Risk Analysis)

محاسبه ریسک‌های اقتصادی یکی از مهم ترین پارامترها در برآورد سودآوری پروژه است. با در نظر داشتن ریسک‌های منفی که آنالیز حساسیت گفته می‌شود، می‌توان از امینت اجرایی پروژه اطمینان حاصل نمود. برای این منظور سه شاخص باید در نظر گرفته شود.

• اندازی گیری ریسک کاهش قیمت پیش بینی شده
• محاسبه ریسک افزایش قیمت‌هایی که برای هزینه ها برآورد شده
• آنالیز حساسیت ریسک تغییر تورم و تاثیر آن بر هزینه ها

خدمات قابل ارایه  کاردوک به  طرح‌ها و واحدهای

  • تهیه و مشاوره طرح توجیهی و امکان سنجی طرح با استفاده از نرم افزار کامفار توسط متخصصین کارآمد مهندسی
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشین آلات، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان
  • راه اندازی و اجرای پروژه های صنعتی و خدماتی
  • کمک به تامین نیروی انسانی نصب، راه اندازی ماشین آلات و تاسیسات عمومی طرح
  • مشاوره بازاریابی و صادرات محصول با کیفیت به کشورهای دیگر
  • مشاوره اصلاح تکنولوژی، نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی
  • مشاوره ارتقا بهروری بنگاه

 

برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 

منبع : سفارش طرح توجیهی



:: برچسب‌ها: سفارش طرح توجیهی ,
:: بازدید از این مطلب : 661
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 19 مهر 1399 | نظرات ()